DSM a takarmányiparban

2010. február 04. csütörtök
Administrator
3884

BiominLOg153A DSM új stratégiai kezdeményezése a globális takarmányozás és állategészség reformjáért.
A világ népességének növekedésével az állati fehérje iránti kereslet egyre növekedni fog. Az idő múlásával a megnövekedett állati fehérje iránti igény, amely már most hatalmas nyomást gyakorol bolygónk véges természeti erőforrásaira, jelentős környezeti megterheléshez vezet, és az élelmiszerellátó rendszereink jóval túllépik a bolygónk adta lehetőségeket.

Ahhoz, hogy elegendő állati fehérjét biztosítsunk a növekvő népesség számára, csökkenteni kell az állattenyésztés környezetre gyakorolt hatásait, intelligens és innovatív megoldásokra lesz szükség. Ennek a kihívásnak a megválaszolására a DSM Animal Nutrition and Health elindította az élvonalbeli új stratégiai kezdeményezését a :
We Make it Possible kampányt. Célkitűzése a fenntartható állati fehérje-termelés világszerte elérhető és nagy hatásfokkal történő átalakulásának koordinálása, valamint a fenntartható jövőt elősegítő megoldások felgyorsítása.
A DSM-et a célok és a teljesítmény vezérlik, tudjuk, hogy a mezőgazdasági ipar belülről képes átalakítani önmagát ”- mondta Ivo Lansbergen, a DSM Animal Nutrition and Health vezetője. „Túl sokáig a fenntarthatóság más problémája volt, a holnap problémája. De ez nem lehetetlen kihívás. Hisszük, hogy fenntarthatóvá tehetjük az állattenyésztést. Szükségünk van arra, hogy tisztességes megélhetést biztosítsunk a gazdálkodóknak és megfizethető fehérjeforrásokat nyújtsunk a világ népességének, miközben csökkentjük az állattenyésztés ökológiai lábnyomát. A „We make it possible” kampány olyan kézzelfogható és kivitelezhető megoldások összessége, amelyekkel partnereinket szeretnénk megszólítani azzal, hogy felelősek vagyunk: az emberekért és a Föld bolygónkért.
A fenntarthatóság a DNS-ünkben van. Szeretnénk bemutatni az új elképzelésünket, a DSM-en belül, és azon túl, azt, hogy hogyan látjuk mi a mezőgazdasági ágazat jövőjét és azt a szerepet, amelyet szertnénk betölteni az ágazaton belül. Ez a stratégiai kezdeményezés tükrözi elkötelezettségünket nemcsak a terméklánc részeként, hanem a változás közvetítőjeként is, irányítva a globális kommunikációt, összekapcsolva a gazdálkodási ökoszisztéma különböző érdekeltjeit, előre gondolkodva, ötleteket és új munkamódszereket generálva.
Ha nem most, mikor?"
Az ENSZ 2., 3., 12., 13. és 14. * fenntartható fejlődési célkitűzéseihez igazodva a stratégiai kezdeményezést hat fenntarthatósági pillér vezérli, amelyek az
állattenyésztési ágazat előtt álló főbb kihívásokkal foglalkoznak.
Ezek a következőek:
• Haszonállatok életteljesítményének növelése For Internal Use Only
•Az állati erdetű élelmiszerek minőségének javítása,(hús,tej,hal,tojás) ezzel párhuzamosan élelmiszerpazarlás csökkentése
• Állattenyésztés emissziójának csökkentése
• A természeti erőforrások hatékony kihasználása
• A tengerek lehalászásának csökkentése
• Segítségnyújtás az antibiotikum-rezisztencia elleni küzdelemben
“A DSM nagy múlttal rendelkezik a fenntarthatóság területén, és ennek alapján működünk célirányított vállalatként. A vállalatok ezt a szempontot már nem hagyhatják figyelmen kívül. Fokozniuk kell a fenntarthatóságot minden szempontból: ez létfontosságú az üzleti sikerhez, ugyanúgy, mint minden máshoz. ”- mondta Christie Chavis, a DSM Animal Nutrition and Health alelnöke.
"Egyidejűleg három dimenzióban fogunk értéket teremteni: Emberek, Bolygó és Profit."
“Ha a tudomány, valamint az innováció és a fenntarthatóság tületén betöltött vezető szerepünket e kulcsfontosságú területek mögött alkalmazzuk, úgy gondoljuk, hogy jelentős változást tudunk elérni az állati fehérjeipar fenntarthatóságában ”- mondta David Nickell, a DSM Animal Nutrition and Health
fenntarthatóságért és üzleti megoldásokért felelős alelnöke.
„A DSM-nél felelősséget vállalunk a bolygónk védelmében betöltött saját szerepünkért, és olyan üzleti megoldásokat fejlesztünk, amelyek lehetővé teszik az ipar számára, hogy megfizethető és mérhető javulást érjünk el az állati fehérje előállításának fenntarthatóságában, és reméljük, hogy sokan mások is követni fogják ezt az utat."
A „ We Make It Possible” stratégiai kezdeményezés sokéves befektetés és innováció után jött létre a tudományos megoldásaink által, amelyek valós válaszokat
kínálnak a mezőgazdaság kihívásaira, és nem az új kezdetet, hanem a fenntarthatóbb jövő felé vezető út jelentős lerövidülését jelenti.
* Az ENSZ fenntartható fejlődési céljai a mindenki számára fenntarthatóbb jövő megvalósításának tervét jelentik. A fent felsorolt célok a következők: 2 - Nulla éhség; 3 - Jó egészség és jólét; 12 - Felelősségteljes fogyasztás és termelés; 13 - Éghajlatváltozás; 14 - Élet a víz alatt (Forrás:
https://www.dsmhungary.hu/fenntarthatosag.html  
https://sdgs.un.org/goals).
DSM Nutritional Products Hungary Kft.
Újhartyán M5 Ipari Park
Közép-Európa egyik legmodernebb állati takarmány premix üzeme 2002 óta működik Újhartyánban. Az itt gyártott évi közel 20 ezer tonna premix a hazai felhasználók mellett Szerbia, Horvátország, Szlovákia és Csehország állattartó telepeire is eljut. A keverő teljesen automatizált technológiája, szigorú gyártási és minőségbiztosítási rendszere – vonalkódos alapanyag és végtermék nyomonkövetés, elkülönült gyógyszeres és gyógyszermentes gyártósor – garancia arra, hogy a kiváló minőségű premixek versenyképes feltételekkel és szolgáltatásokkal kerüljenek a felhasználókhoz. A DSM Nutritional Products Hungary újhartyáni üzeme ISO 9001, HACCP és FAMI QS minőségbiztosítási rendszerekkel működik.
DSM Nutritional Products Hungary Kft.
2367 Újhartyán, Japán fasor 4. – M5 Ipari Park
Központi telefon: +36 29 572 400
https://www.dsmhungary.hu/index.html  

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

DSM a takarmányiparban

A DSM új stratégiai kezdeményezése a globális takarmányozás és állategészség...

Bővebben...

Inter-Mix kft.

Kezdetben borjak és tejhasznú tehenek takarmányozása volt fő tevékenységünk.

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK