A kertészeti géptámogatáshoz

Itt a kertészeti géptámogatás - Három új pályázatot jelentetett meg a Miniszterelnökség

2016. november 8. 20:26

A kormány célkitűzéseinek megfelelően még az idei évben több pályázati felhívást ismerhetnek meg az érintettek. A mai napon a Vidékfejlesztési Program keretében három új pályázat került kiírásra mintegy 24 milliárd forint értékben.

A jó minőségű kertészeti termékek iránt mutatkozó fokozódó kereslet kielégítéséhez, valamint a kertészeti ágazat versenyképességének javításához 18,08 milliárd forint keretösszegű, kertészeti gépbeszerzést támogató pályázati felhívást ismerhettek meg a termelők.  A felhívás elsősorban kertészeti tevékenységhez kapcsolódó munkagépek, eszközök beszerzését, önjáró betakarítógép, valamint maximum egy darab, legfeljebb 80 kW motorteljesítményű traktor vásárlását támogatja.

A magyar mezőgazdaság versenyképességének javításához járul hozzá az időjárási szélsőségekkel szembeni védekezést elősegítő pályázati lehetőség is. Az „Éghajlatváltozáshoz kapcsolódó és időjárási kockázatok megelőzését szolgáló beruházások támogatása” című pályázat a klímaváltozás és a kedvezőtlen éghajlati jelenségek által okozott károk megelőzésére irányul. A rendelkezésre álló keretösszeg 4,72 milliárd forint.

Az érintettek mindkét pályázat esetében 2016. december 19. és 2018. december 18. között nyújthatják be kérelmüket. A beérkezett támogatási kérelmek első értékelési szakasza 2017. január 19-én zárul.

Az „Erdészeti genetikai erőforrások megőrzése” címmel meghirdetett pályázat célja, hogy a rendelkezésre álló 1,12 milliárd forint forrás hozzájáruljon a magyarországi erdészeti fafajok meglévő genetikai változatosságának és fafajaink evolúciós potenciáljának hosszú távú megőrzéséhez és fenntartásához. Az érintettek a támogatási kérelmeiket első körben 2016.
december 8. és 2016. december 16. között nyújthatják be.

A most megjelent három felhívással a Vidékfejlesztési Program keretében összesen 41 pályázat jelent meg. A rendelkezésre álló mintegy 1300 milliárd forintos keretből a Miniszterelnökség eddig 966 milliárd forintot hirdetett meg. A kormány célkitűzéseinek megfelelően az év hátralevő részében további pályázati felhívások megjelenésére számíthatnak a gazdálkodók és a vidéki települések.

Erdészeti genetikai erőforrások megőrzése
Kertészet korszerűsítése – kertészeti gépbeszerzés támogatása
Éghajlatváltozáshoz kapcsolódó és időjárási kockázatok megelőzését szolgáló beruházások
RÉSZLETEK: https://www.palyazat.gov.hu/vp2-4135-16-kertszet-korszerstse-kertszeti-gpbeszerzs-tmogatsa-1
https://www.palyazat.gov.hu/vp4-15211-16-erdszeti-genetikai-erforrsok-megrzse
https://www.palyazat.gov.hu/vp3-5111-16-ghajlatvltozshoz-kapcsold-s-idjrsi-kockzatok-megelzst-szolgl-beruhzsok-tmogatsa-1
VP2-4.1.3.5-16 Kertészet korszerűsítése - Kertészeti gépbeszerzés támogatása
https://www.palyazat.gov.hu/vp2-4135-16-kertszet-korszerstse-kertszeti-gpbeszerzs-tmogatsa

Házikerti növények lombkezelése

A Fitohorm lombtrágyázási ajánlata!

- Házikerti növények lombkezelési javaslatai:
A tavasz beindultával sajnos a gombabetegségek is elindultak és szép számmal károsítják szőlőinket, gyümölcsfáinkat. A gombák visszaszorítása mellett ne feledkezzünk meg növények lombon keresztüli makro és mikroelem pótlásáról sem. A fagykárok és a gombák igen jelentős mértékben lecsökkentik a növényeink egészségi állapotát. Szerettet szőlő-gyümölcseink immunrendszerét az okszerű mikroelem pótlással tudjuk megtartani, regenerálni.

Bővebben...

SAE permetezőgépek


SAE permetezőgépek Ferraraból, Magyarországra

Az olaszországi Ferrara város nevével először egy 8. Századi, 754-es dokumentumban találkozhatunk. A több, mint ezer éves város eredetileg két központban fejlődött a Po di Volano csatorna két oldalán, majd azóta megyeközponttá vált. Hosszú történelme során számos befolyásos olasz család vívott egymással az elsődleges jogokért és javakért. Mindeközben Ferrara kulturális központtá növekedett és a régiek temérdek gyönyörű látnivalót hagytak ránk körbezárva egy 9 km-es városfallal, valamint a  sajátságos hangulatot, amelyet bárki érezhet, ha a város utcáin sétálgat. A tradíció és a versenyszellem ma is az egyik legtapinthatóbb lételeme a helyieknek, akik munkájuk útján ma már sokkal messzebb jutnak a városfaltól, mint elődeik.

Bővebben...

Almaszüretelő kocsi

Revo Piuma 4WD Revolution   Szüretelő kocsi
Bár még korainak tűnik, hogy az almaszüretre gondoljunk, de biztosak lehetünk benne, idén is lesz. A kérdés csak az, hogy a természet kegyes lesz hozzánk, avagy sem, és ennek folyományaként mennyi és milyen minőségű alma fog teremni.

Bővebben...

Cseresznye és meggy

CSERESZNYE ÉS MEGGY
A cseresznye- és meggytermesztésben leggyakrabban előforduló mezo- és mikroelem hiánytünetek, melyek megelőzése és gyógyítása a FitoHorm termékcsaláddal könnyen megoldható.

Bővebben...

Damisol Új termékei

 Damisol Kft. Új termékei, vízlágyító a növényvédelemben.

Bővebben...

Farmcenter kft.

MANKAR ULV permetezőrendszerek
A lehetőlegnagyobb hatékonyság professzionális herbicid kijuttatásnál

Bővebben...

Farmgép Kft.

        KERTITOX BORA      

Megújult KERTITOX BORA, új formatervezett tartállyal szerelve,  gyümölcs- és szőlőültetvényekbe.

Bővebben...

Fokhagyma lombtrágyázása

Fokhagyma lombtrágyázási technológia Fitohorm termékekkel
Tapasztalatok alapján a szulfát típusú műtrágyák alkalmazása előnyös a fokhagymánál. A hagymafélék klórérzékenysége miatt csak klórmentes szulfát K műtrágyát használjunk. A kénre igényes növény mivel ez allil vegyület alkotórésze a növényben és minőséget és eltarthatóságot javítja.

Bővebben...

GASPARDO sorközművelők

Gaspardo sorközművelők

Ugyan gyomirtásra sokféle gyomirtó szer áll rendelkezésre, de a tökéletes megoldáshoz elengedhetetlen sorközművelő kultivátor alkalmazása is, aminek kettős célja lehet.

Bővebben...

Gumiabroncsnyomás szabályozás

Új gumiabroncs nyomásszabályozó készlet AIRBOOSTER Plus.
Bevezető áron 64.800.-Ft+ÁFA helyett most 10% kedvezménnyel 58.400.-FT+ÁFA áron.

Bővebben...

Gumós termények zsákolásához

Krumplizsákoló
A mezőgazdasági termékek kiszerelésében speciális területet képvisel a gumós termények mérése, zsákbatöltése.

Bővebben...

Gondoljunk már most a burgonyára

JJBROCH BURGONYA ÜLTETŐ ÉS KISZEDŐ
Erősített váz: különböző talajokon, akár kötött, köves talajok is jól dolgozik.
Független első csoroszlyák: az ültető egységtől függetlenek. A többi márkától eltérően a csoroszlyák nincsenek rögzítve az ültető egységhez.

Bővebben...

SMS rendszer

MMM Mosler Tech Support Now_ SMS Rendszer – megbízható információ mobiltelefonon

A Now_SMS rendszer lehetőséget nyújt arra, hogy a növénytermesztés során számos fontos adatról információt kapjunk illetve ellenőrizzük mobiltelefonon keresztül.

Bővebben...

Szója, borsó, bab

SZÓJA, BORSÓ, BAB
A hüvelyesekre jellemző, hogy érzékenyek a molibdén-, bór- és mangánellátásra.
Molibdénhiány esetén a levelek nitrogénhiányra jellemző halványzöld színűek lesznek, a növekedés gyengül. Emellett korai virágpergést és csökkent magtermést eredményez.

Bővebben...