Vészjósló számok

Vészjósló számok: rohamosan fogy lábunk alatt a talaj
 Fokozni kell a növénytermesztés teljesítményét, hogy a világ 2050-re várható, 9,2 milliárdos népességét élelmezni lehessen. Ez nagy kihívást jelent a mezőgazdaság számára, de törekedni kell a fenntarthatóság biztosítására is, miközben becslések szerint 7,8 hektár termőtalaj vész el percenként. A növénytermesztés leghatékonyabb módját szakértők szerint a precíziós mezőgazdaság jelenti.
 A világ produktív földterülete a klímaváltozások, a természeti katasztrófák és az emberi beavatkozás hatására változik – hangsúlyozták szakértők a Debreceni Egyetemen rendezett, klímaváltozással foglalkozó közelmúltbeli konferencián.

Bővebben...

Tarlóművelés


A szokatlanul hosszú ideig tartó aszály és a rendkívüli hőség miatt sokan elhalasztották a kalászosok utáni tarlóhántást és tarlóápolást, és a szárazság miatt számos termelő nem juttatta ki a tarlóbontó baktériumkészítményeket sem. Az elmúlt napokban lehullott csapadék és a kedvező hőmérséklet hatására azonban megindult az élet a földeken. Mire kell odafigyelniük ilyenkor a gazdáknak? Válaszol a szakértő!

Bővebben...

A "régi motorosok" is ezt ajánlják

A "régi motorosok" is ezt ajánlják - A baktériumtrágyáké a jövő (x)
 (agrarszektor.hu) 2015. június 29., hétfő 8:39

Keszthelyi Sándor „régi motorosnak” tartja magát a mezőgazdaságban. Nyugdíjasként, a feleségével együtt vezeti családi gazdaságát Somogy és Tolna megye határán. Immár harmadik esztendeje használ Phylazonitot a tarlóbontáshoz, és másoknak is azt ajánlja: ha még nem tették meg, akkor vágjanak bele – megéri!
Phylazonit – Termelői riport: Keszthelyi Sándor, Somogyszil

Bővebben...

Veszélyben a hazai talajok

Veszélyben a hazai talajok - Meg kell kongatni a vészharangot

Ideje lenne megkongatni a vészharangot a talajok védelme érdekében, mert az intenzív gazdálkodás hatására állapotuk Magyarországon és a világban is romlik. A termelőknek megfelelő talajművelési és agrotechnikai módszereket kell alkalmazniuk ahhoz, hogy megvédhessék a termőföldeket és növelhessék a hozamaikat. Fokozódtak az időjárási és növény-egészségügyi kockázatok is, ezért érdemes körültekintően megválasztani a növényfajtákat.

Bővebben...

Tarlóbontás profin

Így javítható a talajállapot

Általános jelenség, hogy hazánkban még a magas aranykoronájú területeken is problémát okoz a talajok nem megfelelő vízgazdálkodása. A közelmúlt esőzései nagyon jó alkalmat nyújtottak arra, hogy a termelők saját maguk is megvizsgálhassák talajaik vízgazdálkodását, és a csapadék hatásait. Ilyenkor meg kell nézni, hogy a talaj hogyan tud gazdálkodni a vízzel: megáll, lefolyik vagy normálisan „elissza”a vizet a terület, milyen hamar szárad ki és milyen hamar jelentkeznek repedések a területen. Sajnos sok helyen fedezhetőek fel a romló talajszerkezetre utaló jelek is.

Bővebben...

Damisol Kft.

Az első Damisol levéltrágyát 1982-ben gyártottuk.  Ez a gyümölcstermesztésben nélkülözhetetlen Damisol Bór és a Damisol Kálcium volt. Ma már több mint negyven féle levél- és talajtrágyát gyártunk, melyeket a mezőgazdaság minden ágazata használ.

     Termékeinket a környező országokban is ismerik, és nagy megelégedéssel használják. Minden levéltrágyánk valódi oldat, tehát semmilyen lebegő, szilárd fázist nem tartalmaz, ezért bátran használhatóak tápoldat formájában is a hidrokultúrás termesztésben.            Levél- és talajtrágyák.

Bővebben...

Farmcenter Kft.

BaktoFil S-Jet…     intenzív biológiai támogatás csírázástól a betakarításig

Bővebben...