Az első 5 lépés

18 ÉVE A MAGYAR MEZŐGAZDASÁGBAN
Az Inter-Mix Mezőgazdasági  Kereskedelmi Kft. 1998-ban alakult, 100% magyar magántulajdonként. Kezdetben borjak és tejhasznú tehenek takarmányozása volt a fő tevékenységünk. Ebben az időszakban kezdtünk együtt dolgozni a holland Sloten céggel, amelynek fő profilja a fiatal állatok takarmányozása.
A CRI képviseletét 2000. augusztusától látjuk el. Ez a cég a mesterséges termékenyítés kezdetétől állít elő mélyhűtött szarvasmarha szaporítóanyagot a tenyésztők számára.

Bővebben...

CRI szaporítóanyagok

Cégünk a CRI (Cooperative Resources International) magyarországi képviseletét látja el. Ez a cég az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb szarvasmarha tenyésztő szövetkezete, amely több mint 300 bikát ivadékvizsgál évente.
A CRI 1991 óta a Net Merit$-t tartja a legfontosabb szelekciós szempontnak, mivel ez fejezi ki leginkább a gazdaságos tejtermelést. Az Élettartam Net Merit$ egy tudományosan megalapozott index, amely figyelembe veszi a tulajdonságok közötti korrelációkat.

Bővebben...

Etető itató ketrec borjúházak

A mobil tejkiosztó kocsik előnyei a vödrös borjúitatásban
A tejtaxi működése:
- Bekeveri és itatási hőmérsékletre melegíti a tejport.
- A praktikus váz segítségével a tej könnyedén kijuttatható a ketrecekig.
- Az akkumulátoros adagoló rendszer biztosítja a pontos mennyiségek kijuttatását az itató vödrökbe.

Bővebben...

Kolosztrum-a folyékony arany!

Kolosztrum-a folyékony arany!

Az ajánlás szerint az újszülött borjúnak 1 órán belül 4 liter jó minőségű kolosztrumot kell meginnia a megfelelő immunitás kialakulásához. Sajnálatos módon, nem minden anya föcsteje tartalmaz megfelelő mennyiségű immunglobulint, valamint a borjak kis hányada iszik meg 4 litert 1 órán belül.

Bővebben...

MILKTAXI

MILKTAXI a könnyebb borjúitatásért
Tegye könnyedebbé a vödrös borjúitatást!
Azon gazdák közé tartozik, akiket teljesen leköt a borjúitatási idő?
Szeretné racionalizálni a borjúitatási gyakorlatot?

Bővebben...

Tejpótló tápszerek

A tejpótló tápszer kiválasztásának fő szempontjai
A tejpótló tápszerek minőségében nagy különbségeket láthatunk, mint például a vízoldhatóság, a borjú által felvett mennyiség (mennyit tud és mennyit fog meginni a borjú), emészthetőség, állandó minőség, stb. A minőség meghatározza a borjak egészségi állapotát, növekedését és fejlődését.

Bővebben...