Sokoldalú felhasználás

2024. január 29. hétfő
Oláh Margó
7418

Az öntött rácspanelek sokoldalú felhasználása
Ipari, termelői környezetben a biztonság fő kérdés. Ebben a környezetben a munkavégzés speciális veszélyeket rejt, ezek közé tartozik a közlekedés is. Nagymértékben növelhetjük a munkabiztonságot akkor, ha a magas, vagy egyéb szempontból veszélyes helyeken javítjuk a közlekedési körülményeket. Ebben segítenek a GRP szerkezetek, az öntött rácspanelek, illetve a különböző korlátrendszerek.

A rácspanelek előnyei

Az öntött rácspanelek olyan speciális struktúrák, amelyek merev, szilárd és tartós felületeket képeznek. Számos közlekedési infrastruktúra megerősítésére alkalmasak. Stabilitásuk mellett rendkívül könnyűek, illetve – lévén lyukacsos szerkezetről van szó – a szél, illetve hulló csapadék sem okoznak problémát.
A rácspanelek alkotta szerkezetek nagyon magas terhelési kapacitással rendelkeznek, és kifejezetten alacsony a karbantartási igényük. Ennek köszönhetően élettartamuk kiemelkedően hosszú, ami a fenntartható és gazdaságos infrastruktúra létrehozásának egyik kulcsfontosságú eleme.
A termékek nem korrodálnak, nem korhadnak csúszásmentes. Könnyűek és mérettartóak. A belőlük kialakított rendszer ergonomikus, elektromosságot nem vezeti és nem mágnesezhető, ami számos iparágban elengedhetetlen kritérium.
A szerkezetek mechanikai tulajdonságai a hőmérséklet-, illetve a páratartalom változás hatására nem romlanak, az UV-sugárzással szemben pedig nagy mértékben ellenállnak.
Sokoldalú felhasználás
A rácspanelekből készült rendszerek modulokból épülnek fel. Ami egyrészt azt jelenti, hogy a szerelés kiemelkedően gyors, egyszerű és költséghatékony. Másrészt pedig a végső szerkezet nagy mértékben variálható a felhasználási terület fényében.

Rendkívüli stabilitása és szélállósága miatt előszeretettel alkalmazzák magas helyen található szervízutak, folyosók kialakítására, például óriásplakátok esetén. A termékpalettában megtalálhatóak a kémiailag agresszív környezetben is felhasználható panelek. Az adalékanyagoktól mentes, tiszta, izoftál, illetve vinilészter gyanta felhasználásával készült rácspanelek a legmagasabb műszaki követelményeknek is megfelelnek. Illetve bármely termék rendelhető csúszásgátló felülettel.
Előszeretettel alkalmazzák lépcsők, folyosó, járófelület, gyalogos híd, belső szervizút, csatorna burkolat, szennyvízkezelő, illetve elektromos védőpanel kialakítására is. A “tűsarok biztos” kivitel pedig nem csak ipari, de lakossági környezetben is felhasználható.
A járófelületek, lépcsők, illetve hágcsók kialakítása mellett érdemes a korlát rendszerekkel is foglalkozni, hiszen ezeknek köszönhetően a szerkezet által nyújtott biztonság nagy mértékben növelhető.
Különböző típusok
A rácsok három kategóriára oszthatók: nyitott, burkolt és FRP (üvegszál erősítésű polimer). Ezen belül a nyitott készül négyzethálós, téglalap alakú és mikrohálós szerkezettel. Ezek közül már mindenki ki tudja választani, a felhasználási célnak leginkább megfelelő megoldást.
A négyzethálós rács, könnyen pozícionálható és ideális nagy terheléshez. A szerkezet vastagságnak növelésével a teherbíró képessége is nagymértékben növelhető.
A téglalap alakú, hálós üvegszálas rács olyan ipari és lakossági környezetben használható, ahol az üvegszál erősítésű polimer általános jellemzőire van szükség. Ide tartozik a korrózióállóság, diamágnesesség, UV-állóság és az alacsony súly, illetve az elektromosságot sem vezeti. A mikrohálós szerkezet az EU legszigorúbb szabályozásaihoz igazodik. Ideális magasított járdák építéséhez, akár lakossági szektorban is, mert “tűsarok biztos”.
A burkolattal ellátott rács ideális betonból vagy fémből készült fedlapok helyettesítésérére. Jellemzői a könnyű súly és a magas mechanikai teljesítmény. Előszeretettel alkalmazzák szennyvíztisztító telepeken a bioaeroszol jelenség csökkentésére, szerelőaknák fedésére. A telepítési költsége alacsonyabb, mint a rozsdamentes acélból készült hasonló termékeké és számos előnyös tulajdonságot biztosít. Ellenáll a vegyi és légköri anyagoknak, nem vezeti az elektromosságot, csúszásgátló, könnyen tisztítható.
Miben segíthetünk? Vegye fel velünk a kapcsolatot, forduljon hozzánk bizalommal!
2072 Zsámbék, Petőfi Sándor utca 108. (+36) 20 2244 242 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
https://gravetti.hu/blog/az-ontott-racspanelek-sokoldalu-felhasznalasa 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Vízelvezetési gondokra

Vízelvezetési gondokra megoldást kínálatunk, Veneroni szivattyúk...

Bővebben...

Mit tehetsz érte?

Téged is érint!Mindenkinek cselekednie kell az antimikrobiális rezisztencia...

Bővebben...

Befektetés az egészségbe

BEFEKTETÉS AZ EGÉSZSÉGBE SAVANYÚ KÁPOSZTA AHOGY SZÜLEINK...

Bővebben...

Hígtrágya kijuttatása, bedolgozása

Rugalmas alkalmazás hígtrágyáhozA FOX 300 D / 350 D / FOX 400 D csekély...

Bővebben...

Az új Carrier

Az új Carrier XL 725 és a CrossCutter Disc AggressiveA Väderstad, a világ...

Bővebben...

Minőségi lazítók az Omikrontól!

Az OMIKRON KFT 1990. november 22-én lett alapítva, 100% - ban magyar családi...

Bővebben...

Hogyan lehet olcsón...

Hogyan lehet olcsón, gyorsan sok férőhelyet teremteni a borjaknak?Erre a...

Bővebben...

Mobil ágaprító

T 73 traktorüzemű mobil ágaprítókAz RT 73 R kézi adagolású és RT 73 H a...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK