A helyspecifikus...

2023. szeptember 29. péntek
Oláh Margó
14776

A Väderstad bemutatja a helyspecifikus táblatérkép alapú talajművelést és az E-Services rendszert a TopDown és Opus kultivátorokhoz
A 2024-es növénytermesztési szezonra a Väderstad TopDown és Opus kultivátorok új generációja jelenik meg. A megújult dizájn mellett az iPad-alapú Väderstad E-Control vezérlőrendszer bevezetésével, valamint az ISOBUS Task Control segítségével lehetőség nyílik a táblatérkép alapján történő, helyspecifikus, változó intenzitású és mélységű talajművelésre.
A 2024-es modellévtől a TopDown 400-700 és az Opus 400-700 nehéz szántóföldikultivátorok felszerelhetőek Gateway-el, érzékelőkkel és továbbfejlesztett elektronikával. Ez megnyitja a lehetőséget a gép teljes irányítására az iPad-alapú Väderstad E-Control vezérlőrendszer segítségével, valamint a gép működtetésére a traktor ISOBUS terminálján keresztül történik.
- Láttuk, hogy a gazdálkodók részéről igény van a talajművelés további optimalizálására. Azáltal, hogy a gép beállításait a táblaviszonyokhoz tudjuk igazítani, optimalizálható az agronómia és a munkaminőség. Ennek kulcsa az E-Services bevezetése a TopDown és az Opus gépeknél – mondja Wolfram Hastolz, a Väderstad talajművelési termékmenedzsment igazgatója.

Az E-Services bevezetése a TopDown és Opus esetén lehetővé teszi a gépek működtetését, a gépbeállítások automatikus vezérlését menet közben egy táblatérkép segítségével. Ez azt jelenti, hogy a gazdálkodó, mielőtt kimegy a táblára, beprogramozhatja, hogy az egyes művelőelemek - tárcsák, kapák, egyengetők és tömörítőhengerek - hogyan viselkedjenek a tábla meghatározott pontjain például a talajtípus vagy a táblaviszonyok függvényében. A traktorban ez a táblatérkép a traktor ISOBUS terminálján kerül bevitelre, amely azután csatlakozik a Väderstad E-Control rendszerhez, ezáltal a gép irányításához.
- A következő lépés a változtatható mennyiségű vetőmag- és műtrágya-kijuttatás után, hogy ugyanezt a gondolkodásmódot alkalmazzuk a talajművelésre is. Itt megtakarításokat lehet elérni az „annyit amennyi szükséges, de a lehető legkevesebbet” szabály alkalmazásával. Az előnyök egy része az üzemanyag-megtakarításnak és a talajegészség javuló állapotának, más része pedig a munkasebesség növelésének és a kopás csökkentésének formájában jelentkezik. Ráadásul ez autonóm gazdálkodási jövőt tesz lehetővé, mondja Wolfram Hastolz.

Az iPad-alapú Väderstad E-Control vezérlőrendszer segítségével a kezelő közvetlenül a traktor fülkéjéből is irányíthatja a gépet. A vezető egy gombnyomással beállíthatja a tárcsák, kapák, egyengetők vagy tömörítőhengerek egyedi munkamélységét vagy intenzitását, menet közben. A szántóföldi munkavégzés megkönnyítésére négy előre beállított gomb használható a különböző gépkonfigurációk tárolására.
- A vezérlőrendszert úgy tervezték, hogy támogassa a vezetőt a talajművelés optimalizálásában, miközben megkönnyíti a felhasználó munkáját. Az előre beállított gombokkal a gazdálkodó eltárolhatja saját leggyakrabban használt gépkonfigurációit. Például az 1-es előbeállítás a normál szántóföldi munkákhoz, a 2-es előbeállítás a művelőutakhoz, a 3-as előbeállítás a nehezen művelhető területekhez használható stb. Amikor az egyik művelőzóna módosul, a többi ahhoz automatikusan igazodik, hogy megtartsa az egyedi kiválasztott mélységet, mondja Wolfram Hastolz.
A rendszer azzal is számol, hogy a szántóföldi munka hektikus lehet, és időnként előfordulhatnak váratlan helyzetek. Szükség esetén a TopDown és az Opus kézi beállításra és hagyományos vezérlésre kapcsolható, például traktorcsere esetén.
A Väderstad TopDown 400-700 és Opus 400-700 opcióként 2023 októberétől rendelhető E-Services rendszerrel. A gépek premierje az Agritechnica nemzetközi szakkiállításon 2023 novemberében lesz, a sorozatgyártás pedig 2024 elején indul.
Väderstad Kft. 2475 Kápolnásnyék, Összekötő út 1.
Nyitvatartás: H-Cs: 8:00-17:00 P: 8:00-15:00
+36 22 709 000 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Tavasszal is lehet...

Bemutatjuk bála tároló sátrainkat. Etessen egész évben tiszta, jó minőségű...

Bővebben...

Egy géppel mindent!

MOBIL ZSÁKOLÓMÉRLEG Egy géppel mindent! MP-MZ -MO-ZSÁK- szemes anyaghozSzemes...

Bővebben...

Vízelvezetési gondokra

Vízelvezetési gondokra megoldást kínálatunk, Veneroni szivattyúk...

Bővebben...

Kiegészítő felszerelések I

Kiegészítő felszerelések I. részMert a kiegészítő felszereléseinek száma is...

Bővebben...

Újabb lépések...

Újabb lépés a fenntarthatóság felé: a magyar háztartások egyre kevesebb...

Bővebben...

A HEKTÁR Nagyágyúk

A HEKTÁR Nagyágyúk podcast egyfajta különkiadását "Közönségtalálkozó" néven a...

Bővebben...

Régi szerelem...

Régi szerelem már nálunk a Wiedemann rakodógép, hiszünk benne, hogy minden...

Bővebben...

Hengerbála etető

Hengerbála etető 12 állásos 2,1 M, Hengerbála etető erősített 12 állásos 2,1 M...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK