Folyékony műtrágya...

2023. szeptember 28. csütörtök
Oláh Margó
15254

Folyékony műtrágya rendszer bevezetése a Tempo L 8-24 típusoknál
Új opcióként a Väderstad Tempo L 8-24 nagysebességű szemenkénti vetőgép folyékony műtrágya rendszerrel is felszerelhető. A rendszer a gépbe integráltan került kialakításra, és a Väderstad Tempo által ismert nagysebességű szemenkénti vetéshez lett tervezve.
- Láttuk a gazdálkodók részéről azt az igényt, hogy a Tempo vetőgéppel további műtrágyák kijuttatása legyen lehetséges. Ennek során olyan folyékony műtrágya rendszert terveztünk, amely megfelel a Tempo vetőgép teljesítményéhez. Ez magában foglalja az egyszerű beállítást, a teljes vezérlést és a soronkénti változtatható kijuttatás lehetőségét, mondja Oskar Karlsson, a Väderstad szemenkénti vetőgépekért felelős igazgatója.

Az új rendszer egy 2000 literes műanyagtartállyal rendelkezik a folyékony műtrágya számára. A folyékony műtrágya vagy a vetősorokba kerül a vetőelemeken keresztül, vagy a vetősorok mellé műtrágya-csoroszlyákkal juttatható ki. A gazdálkodó munkájának könnyebé tétele érdekében, a rendszert úgy tervezték, hogy a fúvókák cseréje nélkül is lehetővé tegye a különféle folyékony műtrágya dózisok széles skálájának kijuttatását.
- Például a gép képes kezelni a szokásos folyékony műtrágya dózisokat hektáronként 30-tól egészen 200 liter/hektárig anélkül, hogy a gépen fúvókákat kellene cserélni, 750 mm-es sortávolság és 15 km/h menetsebesség mellett, mondja Oskar Karlsson.
A folyékony műtrágya adagolásának vezérléséhez az átfolyásmérők folyamatosan figyelik a kijuttatott mennyiséget. A kijuttatás ezen valós idejű visszacsatolásának segítségével a rendszer automatikusan fenntartja a kiválasztott kijuttatási mennyiséget.
- A gazdálkodó liter/hektárban beállítja a kijuttatni kívánt folyékony műtrágya dózisát. A rendszeren átfolyó mennyiségek figyelésével a gép menet közben automatikusan szabályozza a kijuttatási mennyiséget. Így nincs szükség kalibrálásra, mondja Oskar Karlsson.
A folyékony műtrágya rendszer teljesen integrálva van az iPad-alapú Väderstad E-Control vezérlőrendszerbe, mellyel egyébként a kezelő a szemenkénti vetést vezérli. A vetőmag adagolásához hasonlóan a folyékony műtrágya kijuttatásnál is működik a soronkénti elzárás.
A folyékony műtrágyatartály feltöltése történhet külső szivattyúval, gravitációs úton, vagy a gép saját szivattyújával.
A biztonságos üzemeltetés érdekében a gép fel van szerelve tisztavizes tartállyal, mosórendszerrel és tárolórekeszekkel az egyéni védőfelszerelés számára.
Az új folyékony műtrágya rendszer opció 2023 novemberében, az Agritechnica nemzetközi szakkiállításon mutatkozik be. A rendszer 2023 októberétől lesz elérhető a Tempo L 8-24 típusoknál.
Väderstad Kft. 2475 Kápolnásnyék, Összekötő út 1.
Nyitvatartás: H-Cs: 8:00-17:00 P: 8:00-15:00
+36 22 709 000 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Változó mélységű

Változó mélységű talajművelés – AutoDepthA talajművelés során a talaj fizikai...

Bővebben...

Tarlóhántástól az alapművelésig

Tarlóhántástól az alapművelésigErő és sokoldalúságAz Opus 400-700 szántóföldi...

Bővebben...

Betakarítás és szárzúzás egy menetben

Az OPTIGÉP Gépgyártó és Kereskedelmi Kft. 1993-ban alakult, 100 %-ban...

Bővebben...

Weidemann

Weidemann – a vállalat a gép mögöttSokat írtunk már a Weidemann gépek...

Bővebben...

Vízelvezetési gondokra

Vízelvezetési gondokra megoldást kínálatunk, Veneroni szivattyúk...

Bővebben...

Hatékony és professzionális

ELHO SC Pro rézsűzúzókSC 420/460 Pro rézsűzúzókHatékony,professzionális...

Bővebben...

Díjat kaptunk

Hazai Termékfejlesztési díj - Gépesítés kategóriában Omikron Kft. - ORS-6/3 FM...

Bővebben...

Kicsi a bors, de erős!

"Kicsi a bors, de erős"- tartja a mondás. Igaz ez a GIANT Tendojára is....

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK