Kiegészül a Väderstad palettája

2023. február 09. csütörtök
Oláh Margó
13109

A Väderstad megvásárolja a dán Thyregod A/S sorközművelő kultivátor termékcsaládját
A Väderstad, a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgépgyártó vállalata felvásárolja a dán Thyregod cég egyes részeit. Ezzel a Väderstad jelenlegi termékportfóliója a sorközművelő kultivátorok teljes termékskálájával egészül ki.
A Thyregod A/S egy dán mezőgazdasági márka, amelynek gyökerei 1918-ig nyúlnak vissza. A Thyregod több mint 25 éve foglalkozik sorközművelő kultivátorok fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével.

A felvásárlás magában foglalja a Thyregod sorközművelő kultivátorokhoz tartozó szellemi tulajdonjogot, a TRV termékcsaládot, beleértve a Swingkinget is. A sorközművelő kultivátor üzletág teljeskörű átvétele, felügyelete, irányítása - a tavaszi átmeneti időszakot követően - 2023. június 1-jén kerül a Väderstadhoz.
- Ez egy nagyon jó üzleti lehetőség. A Thyregod sorközművelő kultivátorai tökéletesen illeszkednek a jelenlegi Tempo vetőgép portfólióhoz, a Proceed koncepciójához és a fenntarthatósággal, hatékonysággal kapcsolatos jövőbeli elvárásokhoz. A felvásárlással jelentősen lerövidítjük a piacra jutási időt ebben a szegmensben. Kiterjedt és jól kiépített kereskedői és importőri hálózatunkat kihasználva, hamarosan számos új és meglévő ügyfelünknek tudjuk majd kínálni ezeket a nagy teljesítményű gépeket a különböző piacokon. Nagyon pozitív fejlődési lehetőséget látunk ebben az új termékcsoportban - mondta Henrik Gilstring, a Väderstad Group vezérigazgatója.
A Väderstad mindig is büszke volt arra, hogy olyan termékeket fejleszt ki, amelyek megfelelnek a minőségi, hatékonysági és agronómia követelményeknek. A TRV termékcsalád tökéletesen megfelel ezeknek az irányelveknek.
Az évek során a Thyregod TRV technológiát a legapróbb részletekig optimalizálták, szabadalmaztatott sorkiemelő egységgel, számtalan beállítási lehetőséggel és a világon elsőként kamerás vezérléssel látták el.
A TRV Swingking két gerendellyel rendelkezik, amelyek egymástól függetlenül képesek mozogni. A magas vázkialakításnak, valamint a soregységek kiemelésére szolgáló szabadalmaztatott megoldásnak köszönhetően elkerülhető a növények sérülése.
- Nagy szükségét láttuk annak, hogy a termékpalettánkat sorközművelő kultivátorokkal egészítsük ki. A Tempo tulajdonosokkal beszélgetve és a jövőbe tekintve úgy látjuk, hogy a mechanikus gyomirtás felé mozdulunk el. A Väderstad így már ezen a területen is megoldást kínál a gazdák számára. A Proceed koncepciójához illeszkedve, gabonafélék termesztése során is kiválóan alkalmazható a sorközművelő kultivátor - mondja Wolfram Hastolz, a Väderstad talajművelési termékmenedzsment igazgatója.
Az átmeneti időszakban a sorközművelő kultivátorokat Thyregod márkanév alatt fogjuk értékesíteni, melyek továbbra is a Thyregod dániai gyártában készülnek. A Väderstad márkanév alatt 2024. júniusától kezdődik a gyártás, ezzel kapcsolatos részletek bejelentésére a 2023-as Agritechnica kiállítás előtt kerül sor.
- Egy ilyen erős termékpalettát a miénknél erősebb kereskedelmi hálózatnak kell a piacon képviselni. A Thyregod csapata a partnerekkel szoros együttműködésben fejlesztette, alakította a technológiát. Erre büszkék lehetünk, és egyúttal örülhetünk, hogy mostantól a Thyregod eszközei a világ nagy részén hozzájárulnak a növényvédő szerek használatának csökkentéséhez - mondta Peter Erik Hansen, a Thyregod A/S igazgatótanácsának elnöke.
Väderstad Kft. 2475 Kápolnásnyék, Összekötő út 1.
Nyitvatartás: H-Cs: 8:00-17:00 P: 8:00-15:00 +36 22 709 000 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Az élet kezdete

Az élet kezdete meghatározza a teljesítménytA kutatások egybehangzóan...

Bővebben...

Légáramos és modulos tisztítók

Légáramos tisztítóA GRLT rotációs légáramos tisztító alkalmas a betakarított...

Bővebben...

Gépriport egy profi tollából

Gépriport egy profi tollábólHatala László írása Az eddigiektől eltérően, most...

Bővebben...

,,Egy egészség"

Az „Egy egészség” az antimikrobiális rezisztencia elleni küzdelemben„Egy...

Bővebben...

Cél a nedvességmegőrzés

A nyár elején – nyár folyamán betakarított növények után kerül sor a...

Bővebben...

Maximális tárolás...

Gravetti Sátrak az ipar szolgálatábanMaximális tárolás, minimális...

Bővebben...

Kiegészítő felszerelések I

Kiegészítő felszerelések I. részMert a kiegészítő felszereléseinek száma is...

Bővebben...

Befektetés az egészségbe

BEFEKTETÉS AZ EGÉSZSÉGBE SAVANYÚ KÁPOSZTA AHOGY SZÜLEINK...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK