Tarlóhántástól az alapművelésig

2018. június 05. kedd
Oláh Margó
126013

Tarlóhántástól az alapművelésig

Erő és sokoldalúság

Az Opus 400-700 szántóföldi kultivátorok akár 30 cm mélységig is képesek a talaj átművelésére.
Az Opus robusztus és sokoldalú kultivátor, mely nagy mennyiségű szármaradvány bedolgozására képes mérsékelt vonóerőigény mellett.
Különösen erős kapák
A három sorban és 27 cm osztásban lévő kapák intenzíven meglazítják a talajt 30 cm mélységig, vagy akár még mélyebben ún. DeepLoosening kések alkalmazásával.
A kapákra eső 700 kg terhelés garantálja a precíz mélységtartást változó termőhelyi adottságok mellett is, ezáltal azonos feltételeket teremtve a vetendő növényállomány számára.
Elnyűhetetlen vázszerkezet
Az Opus vázát rendkívüli igénybevételre tervezték. A három sorban és 27 cm osztásban lévő kapák biztosítják a nagy mennyiségű szármaradvány akadálytalan átáramlását.
A munkaeszköz egyes elemei, a tárcsatartó karok, a kapák, éppúgy mint a hengeregység ellenállnak a működés közben fellépő nagyfokú erőhatásoknak.
Művelőkések széles választéka
A különböző munkafeladatoknak megfelelően a TopDown-hoz különböző késszárakat és kopóhelyeket választhatunk. A művelőkések szárból és hegyből állnak, ami nagyfokú rugalmasságot és költséghatékony cserét tesz lehetővé.
A különböző késszárak és hegyek alkalmazásával a művelés minősége a munkafeladattól függetlenül optimalizálható, mely a lehető legkedvezőbb feltételeket teremti a soron következő növényállomány számára.
MixIn – kétszeres keverőhatás
Minden Väderstad kultivátor az egyedi kialakítású MixIn késszárral van felszerelve.
A kapák által megvágott talaj egy körív mentén felfelé csúszik, majd előrefelé mozog, miközben a kapák – földet érve - ismét átkeverik. Mindez azt jelenti, hogy egyetlen munkamenet kétszeres talajművelő és szármaradvány bekeverő hatással bír. A szármaradvány egyenletesebb bekeverése sokkal intenzívebb kelést eredményez. Kötött talajokon a késszár szöge hatékony talajáramlást generál, így a porhanyító hatás is kiemelkedő.
Az egyedi kialakítású MixIn késszár tökéletesebb bekeverést és porhanyítást eredményez anélkül, hogy az üzemanyagfogyasztás növekedne.


Változtatható tömörítő hatás
Az Opus hengersorának tömörítő hatása négy fokozatban változtatható. Száraz évjáratban a gép súlya a hengersorra terhelhető. Ugyanakkor nedves talajon a hengeregység oly mértékben tehermentesíthető, hogy csak saját súlyával nyomja meg a felszínt. Szélsőségesen csapadékos évjáratban a hengeregység kiemelhető, vagy szükség szerint le is vehető.

Műtrágyakijuttatás kultivátorral

A műtrágya-készlettel felszerelt Opus kultivátor képes a talajműveléssel egyidejű műtrágyakijuttatásra. A traktor front hidraulikájára rögzített 2200 literes Väderstad FH 2200 műtrágyatartály által kiadagolt műtrágyát egy elosztófej juttatja el a kapáknál lévő csoroszlyákhoz. A kapákhoz rögzített csoroszlyák különböző mélységbe juttathatják ki a műtrágyát.
Egyengetett felszín
A kapák mögötti sorban dolgozó rögrendező tárcsák paralelogramma függesztése mindig optimális munkaszöget biztosít a művelési mélységtől függetlenül.
Változó talajkörülményekhez alkalmazkodva a gépkezelőnek lehetősége nyílik arra, hogy a rögrendező tárcsák munkájának intenzitását akár milliméter precizitással, menet közben is beállítsa.
Könnyű mozgathatóság
A vázszerkezet közepére épített szállító kerekek kis fordulósugarat tesznek lehetővé a táblavégeken és megkönnyítik a közúton való biztonságos szállítást is.
A kerekek mögött dolgozó kapák gondoskodnak a letömörített talaj visszalazításáról
A szárnyakra helyezett támkerekek garantálják az azonos munkamélységet a teljes munkaszélesség mentén.
VIDEÓ MEGTEKINTÉSE: https://www.vaderstad.com/hu/talajmveles/kultivatorok/opus-400-700/
Vaderstad Kft.   2475 Kápolnásnyék,  Összekötő út 1.
+36 22 709 000     Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Lovaskocsit adtak...

Lovaskocsit adtak az Alfa-Gép ajtónálló Hoffer traktorjáértIdén augusztus...

Bővebben...

A helyspecifikus...

A Väderstad bemutatja a helyspecifikus táblatérkép alapú talajművelést és az...

Bővebben...

Kisebb romlási veszteség

Bivaly TK-300/11 szilázstömörítő hengerA szilázstömörítés nem egyszerű feladat...

Bővebben...

A trágyalé kivitele és bedolgozása

Trágyalé kivitele és bedolgozásaFOX 300 D / 350 D / FOX 400...

Bővebben...

Ősgabona fajtákat...

Ősgabona fajtákat is aratnak az ökotermelőkPéter-Pál napjával megkezdődik a...

Bővebben...

Legnagyobb kínálat!

LEGNAGYOBB KÍNÁLAT!NIR/NIT infra-vörös beltartalmi gyorselemzők a termény-...

Bővebben...

Bonfanti szárítók

A mezőgazdasági gépkereskedelmi tapasztalat birtokában 2011 januárjában...

Bővebben...

Egy Pöttinger vetőgép

A talaj előkészítéseA PÖTTINGER forgóboronák előnye a kiváló porhanyítás és...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK