Hatékonyan teljesít

2018. április 26. csütörtök
Oláh Margó
122297

Az új Väderstad CrossCutter Disc hatékonyan teljesít a modern gazdálkodás kihívásaival szemben


A Vädestad CrossCutter Disc a különböző termőhelyi feltételekhez illeszkedő hatékony talajművelés számos lehetőségét rejti magában. A CrossCutter Disc a népszerű rövidtárcsa család, a Carrier egyes modelljeihez rendelhető, 3-12,25 m munkaszélesség tartományban.

„A CrossCutter Disc kiválóan teljesít pl. különböző tarlómunkák során, szántáselmunkálásban, valamint takarónövény állományának felszámolásában”, mondja Mattias Hovnert, a Väderstad Sales és Marketing igazgatója, majd így folytatta:
„A CrossCutter Disc vonóerőigénye rendkívül kedvező a sekélyművelés során, ugyanakkor a művelési sebesség elérheti az akár 20 km/h-t is.”

Kiváló eredmények repcetarlóban
Repcebetakarítást követően nagyon fontos, hogy az árvakelés és a gyomok gyors csírázásnak induljanak, így állományuk hatékonyan gyéríthető a következő munkamenetben. Amennyiben ez nem teljesen sikerül, a visszamaradó repcemagok zavart okoznak a következő növényállományban.
“A tárcsa speciális formája, valamint a kiváló minőségű svéd acél miatt a CrossCutter Disc rendkívül intenzív talajművelésre képes még a 2-3 cm-es munkamélység tartományban is, ami azt jelenti, hogy a teljes területen egyenletes magágyat hoz létre", mondja Magnus Samuelsson, a koncepció fejlesztője.
A CrossCutter Disc a Carrier család különböző modelljeire szerelhető fel.
“A CrossCutter Disc kiváló felszínkövető képességgel, ezáltal nagyon egyenletes munkaminőséggel bír, mivel minden egyes tárcsatartó karon egyetlen tárcsa kerül rögzítésre”, mondja Magnus Samuelsson.

Takarónövény állományának felszámolása
A takarónövény állományának felszámolásakor a gyökérzet teljes mértékű átvágása számos előnyt biztosít.
„Az intenzív 2-3 cm mélységű talajműveléssel elkerülhetjük a növényi maradványok mélyebb rétegekbe történő bekeverését. Mindennek köszönhetően úgy hozható létre az úgynevezett holt mulcs réteg, hogy a soron következő növény állományában nem jelent problémát az újra sarjadó takarónövény.”
A gabonatarlók hántásakor, majd ápolásakor a CrossCutter Disc hatékonyan gyéríti a sekélyről kelő gyomnövényeket. Ugyanakkor a robusztus kialakítás és a kiváló anyagminőség alkalmassá teszi arra, hogy szántások lezárására is használjuk.
A CrossCutter Disc 450 mm átmérőjű, és a kiváló minőségű V-55 svéd acélból készül, melyet a svéd Svensk Presshärdnig (SPH) fejlesztett ki és gyárt. Az SPH, amely az edzett kopóalkatrészek egyik vezető gyártója, a Väderstad Group leányvállalata.
Az új CrossCutter Disc a Väderstad Carrier 300-400, a Carrier 420-820, valamint a Carrier 925-1225 rövidtárcsákra érhető el 2018 március.

Väderstad Kft.
H-2475 Kápolnásnyék, Összekötő út 1.
Telefon: +36 22 709 000 Fax: +36 22 709 023
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.   www.vaderstad.com/hu   
A Väderstad
A Väderstad által gyártott munkagépeket a magas minőség, a hatékonyság, valamint a dizájn és a funkcionalitás összhangja jellemzi. 
A vállalat nevéhez számos korszakalkotó innováció és új ötlet kötődik. A Väderstad 40 országban aktív. A Väderstad AB a Väderstad Holding AB tagja, melynek tulajdonosa a Stark család. A vállalat központja, valamint a gyártmányfejlesztés és a gyártás a svédországi Väderstad-ban található. A 2017-ben 260 millió euro árbevételt elérő vállalatnak 1250 alkalmazottja van. A vállalat minőség orientáltságát tükrözi az ISO 9001:2008 nemzetközi minőségi standardnak való megfelelés.
Vaderstad Kft. 2475 Kápolnásnyék, Összekötő út 1.
Nyitvatartás: H-Cs: 8:00-17:00 P: 8:00-15:00
+36 22 709 000 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Egyszerű és hatékony

Egyszerű és hatékony biológiai védelemA téli időszakban az álló kultúrákban...

Bővebben...

Megoldást találunk

Géptárolás, ahogyan mi a Gravetti Kft-nél gondoljukAhogy véget ér a nyár,...

Bővebben...

24-ben is lesz

2024-ben is lesz lehetőség a Gazdálkodási Napló egyszeri elektronikus...

Bővebben...

Hengerbála etető

Hengerbála etető 12 állásos 2,1 M, Hengerbála etető erősített 12 állásos 2,1 M...

Bővebben...

Utat mutatunk

Utat mutatunkMegközelítési lehetőséget kell biztosítani a pázsiton, puha...

Bővebben...

A Väderstad bemutatja...

Väderstad, mint a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgép gyártója, büszkén...

Bővebben...

Frontfüggesztés utólag?

Frontfüggesztés utólag, kiváló minőségben? A Lesniknek köszönhetően...

Bővebben...

A fejlődés több...

VELOX-KER Kft., illetve elődje a Top-FARM Kft. 1996 óta képviseli a MASSEY...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK