Agrofil-SZMI Kft.

2017. november 02. csütörtök
Oláh Margó
439

Az Agrofil-SzMI Kft. 2000-ben kezdte meg tevékenységét 2 fős családi vállalkozásként. 2005-ben 5 fő, 2010-ben 12 fő, ma pedig 28 fő a munkatársak száma. Székhelyünk a szigetközi Püskin található. 2007-ben egy dél-alföldi telephellyel bővültünk, ahol jelenleg 7 kolléga végzi munkáját.
Szakmai felkészültségünket bizonyítja, hogy munkatársaink közül 21 fő rendelkezik agrármérnöki diplomával, 11 fő pedig növényvédő specialista is.
Dinamikus fejlődésünket nemcsak a létszám gyarapodása tükrözi. A kísérleti parcellák száma 10 év alatt közel a tízszeresére nőtt; míg 2002-ben évi 350 parcellán végeztünk kísérleti tevékenységet, addig 2011-re ez a szám meghaladta a 31000-t.  Főképp a szakmai bizalomnak és a folyamatos műszaki fejlesztésünknek köszönhető ez a nagy léptékű növekedés.
2009 óta rendelkezünk a Helyes Kísérleti Gyakorlat (GEP) tanúsítvánnyal, amelyet az elsők között szereztünk meg Magyarországon. Ez szavatolja a kísérleti eredmények nemzetközi szintű felhasználhatóságát. A GEP akkreditációnkról és korábbi tanúsítványainkról bővebb információ itt olvasható.
Az Agrofil-SzMI Kft. nagy hangsúlyt fektet korszerű technológiák alkalmazására a hatékony munkavégzés, illetve a megbízható eredmények elérése érdekében.  Saját forrásaink mellett hazánk és az Európai Unió támogatásának köszönhetjük a legmodernebb eszközök beszerzését, legyen szó vetéshez, betakarításhoz, termésvizsgálathoz, permetezéshez vagy adatrögzítéshez használt készülékről.

Precíziós gazdálkodás - talajszkennelés - hozamtérképezés - differenciált tőszámú vetés - differenciált dózisú műtrágyaszórás - helyspecifikus-, gazdálkodás,  helyspecifikus növénytermeszté - talajmintavétel - talajtani szakvélemény - tápanyag utánpótlási tanácsadás - GEP kísérletek - teljesítmény kísérletek  drón - műholdkép - NDVI - növényvédelmi kísérletek - vezetőképesség - EC.

Eszközeink:

Vetés eszközei
2 db GPS-vezérlésű Wintersteiger Monoseed DT szemenkénti vetőgép
1 db GPS-vezérlésű Wintersteiger Plotseed XL parcella sorba vetőgép
1 db Kverneland Accord DF1 vetőgép forgóboronával kombinálva: forgatás nélküli talajművelést tesz lehetővé
Vetőgépeinket a Kubota M9540 és a Massey Ferguson 5475-4 PRIVILEGE PLUS típusú, robotpilóta vezérlésű traktorainkkal vontatjuk és vezéreljük. Az RTK jelkorrekciónak köszönhetően 2 cm-es pontosságú, precíziós vetést tudunk végezni.
Betakarítás eszközei
Baural parcellakombájn: alkalmas parcellánkénti súly, hektolitersúly, nedvesség mérésére és mintavételezésre kukoricában
Wintersteiger parcellakombájn: alkalmas parcellánkénti nedvesség és súly mérésére, és mintavételezésre (oldalvágó kaszával ellátott gabonaasztalának köszönhetően különösen alkalmas repcearatásra, de használjuk kukorica és napraforgó betakarításához is)
A vetéshez és betakarításhoz használt gépek kísérleti helyszínre szállítása az IVECO ML 120E 280 típusú, nagy kapacitású tehergépjárművel és szerelvényével történik. Ez a kamion cégünk tulajdona, amely maximális rugalmasságot tesz lehetővé részünkről vetés és aratás idején egyaránt.
Permetezés eszközei
4 db Handystep autopipetta: rugalmasan használható, nagy pontosságú
4 db ECHO magasnyomású háti permetező (ültetvénypermetezéshez)
2 db Stihl levegőporlasztásos háti permetező (ültetvénypermetezéshez)
2 db “biciklis” permetező: sebességkövetés, pneumatikus permetlé kijuttatás
4 db “hátizsákos” permetező: speciális helyzetekben nyújt segítséget pl. különösen magas állományok permetezése kézi kerettel, pneumatikus permetlé kijuttatás
2 db elektromos meghajtású önjáró precíziós kisparcella permetező
Laboreszközök
Pfeuffer MLN terményminta tisztító
Wintersteiger HEGE 11 laborcsávázó
Bruins Multicheck Nir+Nit technológiás szemestermény minőség analizátor
Wintersteiger Drello MZ 2000 magszámláló és magcsomagoló
SANTEC ED 3000 esésszámmérő Jupiter Novum mini malommal
Konica Minolta Spad-502 Plus zöldszín intenzitását mérő kézi spektrofotométerek
Adatrögzítéseszközei                                             https://agrofil.hu/
Az elektronikus terepi adatrögzítésnek köszönhetően gyorsabb és nagyobb pontosságú adatszolgáltatást tudunk biztosítani partnereink számára.
Tevékenységünk megkezdése óta használjuk az ARM (korábban PRM) alapprogramot és kliensverzióit egyaránt.


VDT (Variable depth cultivation)

VDT (Variable depth cultivation). Ez az az „új” kifejezés, amelyet –úgy tűnik- meg kell tanulni annak, aki precíziós gazdálkodás virtuális haszon oldaláról átszeretne kerülni a valós haszon oldalára. A talajtömörödöttség szintje szerint (valós időben, vagy betöltött térképről „Offline” módban) változtatja a művelő eszköz mélységét, ez által csak a szükséges mértékig (mélységig) műveljük a talajt, kiaknázva a rendszer gazdasági és környezeti előnyeit.
VIDEÓ MEGTEKINTÉSE:         https://agrofil.hu/videok/vdt-variable-depth-cultivation            

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Agrofil-SZMI Kft.

Az Agrofil-SzMI Kft. 2000-ben kezdte meg tevékenységét 2 fős családi...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK