A sokoldalú művelőeszköz

2017. július 12. szerda
Oláh Margó
172060


A Carrier alapművelésre és magágykészítésre egyaránt kiválóan használható tárcsás talajművelő eszköz. A mellső művelőeszközök, a tárcsák, valamint a tömörítő hengerek széles választékának köszönhetően a Carrier képes megbirkózni a modern talajművelés összes kihívásával, az ultrasekélytől a mélyművelésig. A munkaeszköz sokoldalúsága csökkenti a szükséges menetszámot, ezáltal a hektárra eső művelési költséget, ugyanakkor a lehető legjobb csírázási és kelési feltételeket teremti a soron következő növényállomány számára.

A sokoldalú művelőeszköz

A Carrier 420-820 vontatott tárcsás művelőeszköz, mely 4,2-8,2 méter munkaszélesség tartományban rendelhető, 450 vagy 470 mm átmérőjű tárcsával.

A művelőeszköz alkalmas tarlómunkákra, szántott talajok elmunkálásra éppúgy mint például takarónövények bedolgozására. A rendelkezésre álló többféle művelőeszköz a költséghatékonyság záloga.


Választható tárcsatípus

 A Carrier 420-820 450, valamint 470 mm-es TrueCut tárcsával is megrendelhető. Mindkét tárcsatípus képes a morzsás talajszerkezet kialakításában, ami a magágykészítéskor elengedhetetlen. A 450 mm-es tárcsatípus enyhe csipkézettsége igen sekély művelés esetén is intenzív talajművelést eredményez. A 470 mm-es TrueCut tárcsák nagyobb csipkéi megnövelt vágóélet jelentenek, így a talajba hatolás garantált, valamint a növényi maradványok aprítása is nagyobb hatásfokkal történik.


Szárrendező az egyenletes szárterítés érdekében

A széles vágóasztallal rendelkező kombájnok egyenetlenül terítik a szármaradványt, ami a soron következő növényállomány eltérő kelését eredményezi.

A szárrendező felszerelésével a Carrier nem csupán aprítja, de egyenletesen el is oszlatja a növényi maradványt, mely így táblaszinten hasonló kelési feltételeket teremt a következő növény számára.

CrossCutter Knife - széleskörű használhatóság

 A CrossCutter késes hengerrel felszerelt Carrier 500 és 650 a szármaradványt egyidőben a haladási iránnyal párhuzamosan és arra merőlegesen is aprítja, mindez felgyorsítja a talajba lejátszódó bomlási folyamatokat. A késes henger zöldtrágya növény állományának felszámolásában is kiválóan használható. Az aprómagvú növények, mint például a repce árvakelés csírázása is stimulálható az ultrasekély művelésnek köszönhetően.

CrossBoard Heavy – hatékony talajegyengetés

A CrossBoard Heavy hidraulikus simító páratlan porhanyító és felszínegyengető eszköz. A kettős működésű stabilizáló rúd fokozza a talajegyengető képességet.

A CrossBoard simító ún. Master & Slave hidraulika rendszere az egyengető sor egyes szekcióinak helyzetétől függetlenül ugyanazt a talajművelő hatást biztosítja a teljes munkaszélességben.

Szántott talajokon a CrossBoard Heavy simító magágya minőségű talajszerkezet kialakítására képes, ami jelentős menetszám csökkentést jelent.

Könnyű szállíthatóság

A Väderstad sajátos összecsukási mechanizmusának köszönhetően a Carrier 420-820 gyorsan szállítási helyzetbe állítható. A munkaeszköz szállítási szélessége nem haladja meg a 2,5 métert.

Az összecsukott munkaeszköz alacsony súlypontja biztonságos manőverezhetőséget kölcsönöz a rövidtárcsa számára.

BioDrill aprómagvető

BioDrill 360 aprómagvető egység felszerelésével a Carrier 420-820 alkalmassá válik aprómagvú növények, mint például repce, takarónövények talajműveléssel egyidőben történő precíz vetésére.

A haladási sebességet egy radar méri, a nagy kapacitású ventilátor pedig a teljes munkaszélesség mentén történő egyenletes mageloszlásért felelős, függetlenül a mag ezermag súlyától.

A BioDrill jelentősen csökkenti a művelési költséget, valamint a felhasznált idő mennyiségét.
VIDEÓ MEGTEKINTÉSE:  https://www.vaderstad.com/hu/talajmveles/rovidtarcsak/carrier-420-820/   

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

A sokoldalú művelőeszköz

A Carrier alapművelésre és magágykészítésre egyaránt kiválóan használható...

Bővebben...

AGRO-Plant...

Tájékoztatás a gazdálkodási naplóval kapcsolatos fejlesztésekrőlTisztelt...

Bővebben...

Mi mindenre lehet használni sátrainkat?

15 éves tapasztalat birtokában!A Gravetti Kft.-t Tatár Kálmán kollégánk hozta...

Bővebben...

A hazai beruházási intézkedések

A közös agrárpolitika intézkedéseinek bemutatása III.A következő hetekben...

Bővebben...

Változó mélységű

Változó mélységű talajművelés – AutoDepthA talajművelés során a talaj fizikai...

Bővebben...

Tudtad, hogy a...

Deraland Kft.Tudtad, hogy a Bema Kommunal 450 Dual seprőgép hozzákapcsolható...

Bővebben...

Hasznosabb-e a precízen kijuttatott tápanyag?

Hasznosabb-e a precízen kijuttatott tápanyag?Beszélgetés Lajos Mihály...

Bővebben...

Ősgabona fajtákat...

Ősgabona fajtákat is aratnak az ökotermelőkPéter-Pál napjával megkezdődik a...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK