A sokoldalú művelőeszköz

2017. július 12. szerda
Oláh Margó
172766


A Carrier alapművelésre és magágykészítésre egyaránt kiválóan használható tárcsás talajművelő eszköz. A mellső művelőeszközök, a tárcsák, valamint a tömörítő hengerek széles választékának köszönhetően a Carrier képes megbirkózni a modern talajművelés összes kihívásával, az ultrasekélytől a mélyművelésig. A munkaeszköz sokoldalúsága csökkenti a szükséges menetszámot, ezáltal a hektárra eső művelési költséget, ugyanakkor a lehető legjobb csírázási és kelési feltételeket teremti a soron következő növényállomány számára.

A sokoldalú művelőeszköz

A Carrier 420-820 vontatott tárcsás művelőeszköz, mely 4,2-8,2 méter munkaszélesség tartományban rendelhető, 450 vagy 470 mm átmérőjű tárcsával.

A művelőeszköz alkalmas tarlómunkákra, szántott talajok elmunkálásra éppúgy mint például takarónövények bedolgozására. A rendelkezésre álló többféle művelőeszköz a költséghatékonyság záloga.


Választható tárcsatípus

 A Carrier 420-820 450, valamint 470 mm-es TrueCut tárcsával is megrendelhető. Mindkét tárcsatípus képes a morzsás talajszerkezet kialakításában, ami a magágykészítéskor elengedhetetlen. A 450 mm-es tárcsatípus enyhe csipkézettsége igen sekély művelés esetén is intenzív talajművelést eredményez. A 470 mm-es TrueCut tárcsák nagyobb csipkéi megnövelt vágóélet jelentenek, így a talajba hatolás garantált, valamint a növényi maradványok aprítása is nagyobb hatásfokkal történik.


Szárrendező az egyenletes szárterítés érdekében

A széles vágóasztallal rendelkező kombájnok egyenetlenül terítik a szármaradványt, ami a soron következő növényállomány eltérő kelését eredményezi.

A szárrendező felszerelésével a Carrier nem csupán aprítja, de egyenletesen el is oszlatja a növényi maradványt, mely így táblaszinten hasonló kelési feltételeket teremt a következő növény számára.

CrossCutter Knife - széleskörű használhatóság

 A CrossCutter késes hengerrel felszerelt Carrier 500 és 650 a szármaradványt egyidőben a haladási iránnyal párhuzamosan és arra merőlegesen is aprítja, mindez felgyorsítja a talajba lejátszódó bomlási folyamatokat. A késes henger zöldtrágya növény állományának felszámolásában is kiválóan használható. Az aprómagvú növények, mint például a repce árvakelés csírázása is stimulálható az ultrasekély művelésnek köszönhetően.

CrossBoard Heavy – hatékony talajegyengetés

A CrossBoard Heavy hidraulikus simító páratlan porhanyító és felszínegyengető eszköz. A kettős működésű stabilizáló rúd fokozza a talajegyengető képességet.

A CrossBoard simító ún. Master & Slave hidraulika rendszere az egyengető sor egyes szekcióinak helyzetétől függetlenül ugyanazt a talajművelő hatást biztosítja a teljes munkaszélességben.

Szántott talajokon a CrossBoard Heavy simító magágya minőségű talajszerkezet kialakítására képes, ami jelentős menetszám csökkentést jelent.

Könnyű szállíthatóság

A Väderstad sajátos összecsukási mechanizmusának köszönhetően a Carrier 420-820 gyorsan szállítási helyzetbe állítható. A munkaeszköz szállítási szélessége nem haladja meg a 2,5 métert.

Az összecsukott munkaeszköz alacsony súlypontja biztonságos manőverezhetőséget kölcsönöz a rövidtárcsa számára.

BioDrill aprómagvető

BioDrill 360 aprómagvető egység felszerelésével a Carrier 420-820 alkalmassá válik aprómagvú növények, mint például repce, takarónövények talajműveléssel egyidőben történő precíz vetésére.

A haladási sebességet egy radar méri, a nagy kapacitású ventilátor pedig a teljes munkaszélesség mentén történő egyenletes mageloszlásért felelős, függetlenül a mag ezermag súlyától.

A BioDrill jelentősen csökkenti a művelési költséget, valamint a felhasznált idő mennyiségét.
VIDEÓ MEGTEKINTÉSE:  https://www.vaderstad.com/hu/talajmveles/rovidtarcsak/carrier-420-820/   

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Segítség belvizes területekre

Tellus talajlazítók a Valkon Kft. kínálatában!Megkezdük a Tellus talajlazítók...

Bővebben...

Tárolási megoldások a RICHEL segítségével

GRAVETTI megoldás a magyar mezőgazdaság számára a RICHEL segítségévelŐszintén...

Bővebben...

Borjak téli takarmányozása

Borjak téli takarmányozása és menedzsmentjeDr. T. Turner, Josera CalfCareA...

Bővebben...

Az épületek...

Az épületek megőrzéséért fejleszt mesterséges intelligencia alapú rendszert a...

Bővebben...

Palántázók az Alfa-Gép Kft-től

Cégünk, a békéscsabai székhelyű Alfa-Gép Kft 1996-óta van jelen a...

Bővebben...

Pályázati dömping

A Natura 2000-es gyepterületeket kompenzáló kiírás már meg is jelent, de...

Bővebben...

Mi mindenre lehet használni sátrainkat?

15 éves tapasztalat birtokában!A Gravetti Kft.-t Tatár Kálmán kollégánk hozta...

Bővebben...

Szármaradvány beforgatásához

Hazai gépgyártónk ajánlata szármaradvány beforgatásához Minőség,...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK