Hogy kihozza kukoricájából a maximumot!

2017. július 05. szerda
Oláh Margó
19681

Ön is kukorica termesztő? Vagy még csak most kezdi termeszteni? Ugye, milyen jó lenne jól csinálni már az elején, hogy ne érje veszteség máris?A sárgás, rendesen ki sem fejlődő, alacsony, csöveket alig hozó, betegséggel sújtott kukorica talán az egyik legnagyobb csapás, ami egy gazdát érhet. Amikor csak épphogy terem valamennyi vagy még annyi sem, mint amennyit vetettünk. Az előrelátó gazda igyekszik mindent megtenni, táplálni a növényeit, hogy a lehető legjobb termést kapja.


Mi történik, ha a kukorica nem kapja meg a megfelelő nitrogén mennyiséget?
A kukorica nitrogénhiány tünetei igen korán jelentkeznek a növényeken. A hiány következtében a növények világos, illetve sárgászöldekké válnak. A tünetek először az első leveleken jelentkeznek. Ezek a levelek a levélcsúcstól elsárgulnak, majd később elszáradnak. A növények növekedése visszaesik. A szár gyenge, vékony és alacsony marad.
- A másikfontos anyag a kukorica számára a cink.
“A kukorica cinkigényes növény. Magas cinkigényéből fakadóan számos mezgazdasági területen mutatható ki az állományok kisebb-nagyobb Zn hiánya, melyre a kukorica élénken reagál. Cinkhiány esetén a kukorica növekedése visszafogottá válik, az ízközök megrövidülnek, és az állomány „lemarad” az adott fenológiai fázisra jellemző növénymagasságtól.
A hiány következtében az idősebb leveleken a középér mellett mindkét oldalon fehéres – halványsárgás klorotikus csíkok keletkeznek. Ezek a levélalaptól egészen a csúcsig futnak, azonban a középér, a levélszélek és a levélcsúcs zöld marad. Az eleinte finom csíkozottság idővel egyre szélesebbé válik. Tartós hiány esetén a levél szürke, bronzszín lesz, majd elhal.
Az egészen fiatal levelek is jellegzetes hiánytüneteket mutatnak. A fiatal kukoricalevelek a Cink hiány következtében világossárgák, közel fehér színek lesznek. Ezt a jelenséget „rügyfehéredésnek” nevezzük. A vegetatív szervek károsodása mellett, amennyiben nem sikerült a hiányt pótolni, a generatív szervek fejlődési rendellenességeit is megfigyelhetjük.
Krónikus cinkhiány esetén a virágképződés késik, sőt sok esetben el is marad. A virág- és termésképzési zavarok következtében erős hiány esetén akár 80 %-kal is csökkenhet a hektáronkénti termés mennyisége.” Kalocsai R.- Schmidt R.- Szakál P. (2004) Agro Napló VIII. évf. link: A kukorica cinkhiányát kiváltó okok és a gyógyítás lehetőségei

Mennyivel másabb az az év amikor jó a termés!

Amikor annyival jobb, hogy nem csak, hogy több terem, mint általában, de annyival szebb is, (nagyobb csövek, nagyobb kukorica szemek) hogy ön több pénzt kaphat érte.

FITOHORM TURBO NITROGÉN LOMBTRÁGYA

A Fitohorm Turbo Nitrogén lombtrágya használatával a különböző nitrogénformáknak köszönhetően a növény folyamatos (levélen keresztül történő) nitrogénellátása biztosított lesz.

A kijuttatást követően a nitrogén felszívódást a karbamid forma garantálja, a kémia tulajdonságainak köszönhetően több héten keresztül fokozatos és egyenletes tápanyagellátást eredményez, valamint a növények megperzselődésének veszélye is rendkívül alacsony.

A Fitohorm Turbo Nitrogén egy kelátképzővel ellátott karbamid, ureaformaldehid forrású EK-műtrágya oldat hozzáadott rézzel, kénnel és magnéziummal, mely lombtrágyaként minden növényi kultúrában (pl.: búza, árpa, egyéb kalászosok, kukorica, burgonya, repce, napraforgó, egyéb olajnövények, cukorrépa, szőlő és egyéb gyümölcsök) a tápanyag utánpótlására vagy hiánybetegségeik megelőzésére, gyógyítására használható.

Fitohorm Turbo Cink

FitoHorm Turbo Cink biztosítja a növények normális növekedését, tiszta forrása a növények számára nélkülözhet. Felhasználása kiemelt fontosságú kukoricában. Segíti a kukorica csődifferenciálódását, gyökeresedését.

Csökkenthető vagy megszüntethető az idősebb levelek cinkhiányból eredő sárgulása, száradása.
Használja csomagban, és így mindent megad a kukoricának az optimális termés elérése érdekében.

Miért jó vétel a fitohorm kukorica csomag?

    Minden benne van, nem szükséges mást használni
    Nem fog habzani, csomósodni, bedugulni a szűrő
    Kiválóan keverhető növényvédő szerekkel
    Csomagban kedvezőbb áron

http://fitohorm.hu/fitohorm-kukorica-csomag/  
Ne kísérletezzen egyéni összeállításokkal! Mi szakemberekkel állítottuk össze önnek a fitohorm kukorica csomagot.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Szimbiotikus gél naposcsibék számára

A BIOMIN bemutatja a PoultryStar® Hatchery szinbiotikus gél cseppet...

Bővebben...

Az új Carrier

Az új Carrier XL 725 és a CrossCutter Disc AggressiveA Väderstad, a világ...

Bővebben...

Az idő pénz is

FIGYELEM VÁROS GONDNOKSÁGOK,KERTÉPÍTŐK, SPORTPÁLYA KARBANTARTÓK AZ IDŐ PÉNZ...

Bővebben...

Univerzálisan alkalmazható

Univerzálisan alkalmazható a tökéletes terepemelkedésre: A gyakorlás...

Bővebben...

Fontos változás

Fontos változás: Az eGN-ben kell teljesíteni a nitrát adatszolgáltatást...

Bővebben...

McHale termékek Az Alfa-Gép Kft kínálatában

A békéscsabai székhelyű Alfa-Gép Kft 1996-óta van jelen a mezőgazdasági...

Bővebben...

Gumiabroncs-nyomásszabályozó

Gumiabroncs-nyomásszabályozó rendszerek a mezõ- és erdõgazdálkodók...

Bővebben...

Új gyártósor...

A Väderstad Components új gyártósort épít a kapacitás növelése érdekébenA...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK