Tartsuk szemünket a REPCÉN!

2017. május 30. kedd
Oláh Margó
8917

Tartsuk szemünket a REPCÉN és adjuk meg, amire szüksége van!
Szemet gyönyörködtető látvány kora tavasszal, mikor még minden kopár a repceföld üdítő zöld hajtásait nézni. S alig telt el egy kis idő már élénksárga virágzással vonja magára a figyelmet.
Annyi munka, szakmai odafigyelés van már az elénk táruló kép mögött, de még mindig szükség van a tudatos, átgondolt gondoskodásunkra. Hogy igaz legyen a mondás, miszerint „a gazda szeme növeli a vetést”. Úgyhogy álljunk meg egy kicsikét és gondolkozzunk el: Mit kell még tennünk a repce megfelelő fejlődése, és természetesen a bőséges termés érdekében?

Nem dőlhetünk még hátra, a repce sikere nagyban múlik a jó kezdésen, a helyi adottságokon, a tél átvészelésén, de azon is, ami ezek után következik: a növény folyamatos, szükség szerinti tápanyagigényének betöltésén. Szeretné tudni, hogy hogyan fokozhatja a repce terméshozamát?

A repcéről köztudott, hogy a tápanyagigénye igen magas. Kora tavasszal gyakran láthatók tápanyaghiány-tünetek a repcében. Ennek oka, hogy a talajok tápanyag leadási dinamikája nem tudja követni a repce hirtelen megugró igényeit.

A folyamatos növényvédelemmel párhuzamosan tehát arra kell a leginkább odafigyelni ebben az időszakban, hogy a növényben zajló folyamatokat optimalizáljuk, illetve megóvjuk a növényt az időjárás okozta stressz hatásoktól.

A levélre kijuttatott tápanyagok akár időjárástól függően 5–20-szor hatékonyabban szívódnak fel, mint talajon keresztül. Ezt az előnyt a repcénél különösen érdemes kihasználnunk, hiszen a repcének a nagy vegetatív tömeg fejlesztés során (ami a hatékony termésképzés alapja) igencsak intenzív tápanyagigénye van.

Mit? Miért? Mikor?


Szakmailag gondosan összeállított, hazai gazdaságra, magyar földekre szabott, praktikus megoldás a repce helyes táplálék utánpótlására a FitoHorm Turbo termékcsalád lombtrágya kínálata.

Repcetermés-fokozás FitoHorm Turbo termékekkel

A FitoHorm Turbo termékcsalád 2013-2014-ben jelent meg a piacon.

Ami termékeinket jellemzi:

Kiváló minőség
A nyugati repcetermesztés hatékonyságát céloztuk meg ezekkel a termékekkel. 36 év tapasztalata áll mögöttünk.

Környezeti adottságok figyelembevétele
Termékeinket a hazai körülményekhez alakítottuk. Nem azonosak éghajlatilag sem a feltételeink nyugati versenytársainkkal szemben. Felhasználva a korábbi évek tapasztalatait a FitoHorm Turbo termékcsalád összeállításánál figyelembe vettük, hogy, ha egy fejlődési szakaszt túlzottan megerőszakolunk, élettanilag túlpörgetünk a lehetőségeihez képest, akkor könnyen okozhatunk termésdepressziót (veszteséget).

Praktikusság
A FitoHorm Turbo termékek legtöbbször növényvédő szerekkel együtt alkalmazhatók, tapasztalt szakemberek által összeállított, tapasztalattal igazolt kompozíciók. Nincs más dolgunk, mint a megfelelő időben az előírások betartásával alkalmazni.

FitoHorm Turbo Kénturbo kén 20l

A FitoHorm Turbo Kén növeli a növények ellenálló-képességét, fiziológiai teljesítő képességét, fejlődését, növeli a termésmennyiséget. Javítja a nitrogén felvételét, annak hasznosulását.
Növeli a növények szárazanyag-tartalmát, és mérsékli az aszálykárt. Fokozza a növények fehérje- és olajtermelését. Kiváló élelmiszeripari-paramétereket érhetünk el használatával.

FitoHorm Turbo Kálium

Kén- és káliumpótlás egyben!  A nitrogén-, mangán-, és vasfelvételt stimulálja a talajból. Segít a szárszilárdság és aszálytűrés fokozásában. Jó hatással van az oldalhajtások képzésére.

Polybór 140

A megtermékenyülés nélkülözhetetlen eleme a bór! A bór stimulálja a generatívPOLYBOR_140_BOROLDAT_LOMBTRAGYA folyamatokat, a pollentömlő hajtását és fejlődését, fokozza a sejtfal stabilitását s ez által elengedhetetlenül szükséges a növények életében. A Polybór 140 megtermékenyülésre gyakorolt hatása tovább fokozható, ha MikroMaxszal együtt használjuk. (A MikroMax a repce „Béres csepp”-je amellyel komplett mikroelem pótlást valósíthatunk meg.)

Kijuttatását növényvédelemmel együtt ajánljuk. Fontos tudnivaló, hogy a bórt levélen keresztül leginkább szerves kötésben hasznosítják a növények. Felvétele a vegetáció kezdetén a legintenzívebb.

Polybór Plusz- Bóroldat mikroelemekkel POLYBÓR PLUSZ BÓROLDAT MIKROELEMEKKEL

A Polybór Plusz összetetten hat a virágzás időszakában. Kedvezően befolyásolja a virágszervek fejlődését, differenciálódását, így jól fejlett virágképletekre számíthatunk használata mellett. Biztosítja a tökéletes kötődést. A réz és a mangán az enzimatikus folyamatokon keresztül jelentősen befolyásolja a generatív szervek kialakulását, fejlődését.
A réztartalom támogatja az optimális vízháztartást. A termékben lévő mangánnal megakadályozni, illetve gátolni tudjuk a klorofil lebomlását, ezáltal biztosítani tudjuk a megtermékenyüléshez szükséges energiát.

FitoHorm Turbo Makrofitohorm turbo makro 20L

Foszfor tartalma foszfit formában van, amely kiváltja a fitoalexinek termelését, ennek segítségével nagyon jó stressz tűrő képességgel fog rendelkezni a repce, ami igen fontos a különféle szélsőséges időjárások kereszt-tüzében.

A FitoHorm Turbo Makro a kijuttatott növényvédő szerek hatását  is fokozza.
Összefoglalva: A repce tápanyagigényére ebben az igen fontos időszakban nagyszerű megoldást kínálnak a FitoHorm Turbo termékek. Válassza és használja őket bizalommal.

Tartsuk a szemünket a repcén!
http://fitohorm.hu/a-repce-tapanyagigenye/  

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

A gazdálkodás jövője

AZ ÚJ  Q   S O R O Z AT A GAZDÁLKODÁS JÖVŐJEWORK SMARTER. NOT...

Bővebben...

THYREGOD - minőség

THYREGOD- minőség, megbízhatóság, sorközművelés 15-150 cm sortávolságban...

Bővebben...

Öntözési közösségek támogatása

Vízfelhasználás hatékonyságát javító mezőgazdasági öntözési közösségek...

Bővebben...

Készüljön a télre Ön is!

ISEKI Téli kommunális összeállításokSXG 323+/326+3 hengeres, vízhűtéses...

Bővebben...

Díjat kaptunk

Hazai Termékfejlesztési díj - Gépesítés kategóriában Omikron Kft. - ORS-6/3 FM...

Bővebben...

Díjat nyertek

Bemutatjuk A 2024. évi AGROmashEXPO Termékfejlesztési díjak nyerteseitHazai...

Bővebben...

Sokoldalú felhasználás

Az öntött rácspanelek sokoldalú felhasználásaIpari, termelői környezetben a...

Bővebben...

Az épületek...

Az épületek megőrzéséért fejleszt mesterséges intelligencia alapú rendszert a...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK