Az új világrekord

2017. április 19. szerda
Oláh Margó
7261

502 hektár 24 óra alatt - a Väderstad Tempo felállította az új világrekordot!

Április 11-12-én a Väderstad beállította az új világrekordot a 24 óra alatt elvetett legtöbb hektár tekintetében. Az új világrekord 502,05 ha, melyet nagy precizítással és átlagban 20 km/h sebességgel vetette el a Väderstad Tempo L szemenkénti vetőgép.
A Väderstad Tempo L 16 Enying külterületén, Ágostonpusztán állította be az új világrekordot az Enyingi Agrár Zrt. területén. A vetőgépet egy Case IH Magnum CVX 380 traktor húzta. 24 óra alatt két szomszédos tábla lett elvetve két különböző típusú vetőmaggal és mikrogranulátummal. A vetőmag és a peszticid mellet műtrágya is kijuttatásra került.
Ez az új világrekord pontos képet mutat a Väderstad Tempo szemenkénti vetőgép óriási kapacitásáról és kiváló pontosságáról", mondja Mattias Hovnert, a Väderstad értékesítési és marketing igazgatója.
Óriási kapacitás - kiváló pontosság

A korábbi rekord 448,29 hektár kukoricavetés 24 óra alatt, melyet egy 24 soros, központi magtartályú géppel állítottak fel. A Tempo ugyanakkor csupán 16 soros volt és soronkénti külön mag és mikrogranulátum tartállyal döntötte meg a korábbi rekordot, felállítva a rendkívüli 502,05 ha teljesítményt.

"A legfontosabb, amellett, hogy a Tempo átlagban 20 km/h sebességgel vetett, a kiemelkedő pontosság", mondja Mattias Hovnert.

Lars Thylén, a szemenkénti vetőgépekért felelős személy hozzátette:

"Az egy dolog, hogy a kukoricát nagy sebességgel sikerült elvetni, de emellett mindezt kiváló pontossággal sikerült megtenni. Köszönhetően a Väderstad által kifejlesztett nyomott levegős PowerShoot technológiának, a Väderstad Tempo a nagy sebességű vetés és a rendkívül pontos vetés kombinációja."

A világrekord beállítása során a vetési pontosságot, valamint a kukoricaállomány későbbi fejlődését a Szent István Egyetem gödöllői Gépészmérnöki Karának munkatársai felügyelik.
http://www.vaderstad.com/hu/rolunk/hirek/hirek/2017/502-hektar-24-ora-alatt---a-vaderstad-tempo-beallitotta-az-uj-vilagrekordot

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

A Väderstad Proceed

A Väderstad Proceed kettős díjat is nyert a SIMA kiállításonA Väderstad, mint...

Bővebben...

Az igazság...

Az igazság mindig a részletekben rejlik – a Shelterall sátrak minőségi...

Bővebben...

Szalmaborhoz...

Szalmaborhoz töppesszünk szőlőt! – az eljárás, amellyel kivédhetők a...

Bővebben...

Gyors, egyszerű

Gyors, egyszerű állattszállításA Fliegl cégcsoport tovább bővítette...

Bővebben...

Van jobb a jónál

Van jobb a jónál - új körmölőkaloda család a kínálatunkbanA célunk mindig is...

Bővebben...

A helyspecifikus...

A Väderstad bemutatja a helyspecifikus táblatérkép alapú talajművelést és az...

Bővebben...

Trioliet etetőrendszerek

Trioliet etetőkocsik és etetőrendszerek széles választékban az Inter-Mix Kft....

Bővebben...

Szedd könnyedén!

              Gyümölcsök...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK