Három gép egyben

2016. június 24. péntek
Oláh Margó
2426

TopDown    A Legsokoldalubb talajművelési rendszer
A sokoldalúság és a széleskörű adaptálhatóság teszi a TopDown kultivátort kiváló talajművelő géppé. A TopDown nagy mennyiségű szármaradványt tud kezelni és egyenletesen bekeverni a művelt talajrétegbe. A TopDown-hoz kétféle hengertípust választhatunk, melyek talajra eső nyomása, így a visszatömörítés mértéke, változtatható. A TopDown-t a sekély műveléstől kezdve a 40 cm-es munkamélységig használhatjuk, akár egyetlen menetben magágyminőséget tud produkálni, így időt és üzemanyagot takaríthatunk meg.

Hosszú élettartamra tervezve

A tárcsák és a rögrendezők gumibakolása, a hengeregység gumiágyazású csapágyazása a hosszú élettartamot szolgálja. 
A kapatartó fülek hegesztéssel történő rögzítése szükségtelenné teszi a kopásból eredő utánállítást. A kapák speciális csavarral és kúpos perselyekkel vannak a vázhoz rögzítve, amely karbantartás nélküli üzemeltetést és hosszabb élettartamot jelent. Az egyes kapákra eső súly - fokozatmentesen - egészen 700 kg-ig állítható, ami biztosítja a változatlan munkamélységet még kötött talajtípusok esetén is.

 A három gép egyben
A TopDown-t arra tervezték, hogy átdolgozza a talajszelvény egészét, bekeverje a növényi maradványokat, meglazítsa a mélyebb rétegeket és mindezt egy menetben.
A mellső tárcsasor alkalmas a betakarítógépet közvetlenül követő sekély talajművelésre, melynek célja a növényi maradványok bekeverése, valamint az árvakelés és a gyomok csírázásának elősegítése. A kultivátor kapáit ennél a talajmunkánál nem használjuk. A TopDown klasszikus kultivátorként is használható, amikor a tárcsasor kiemelésekor a kapáknak jut a főszerep. A munkagép alkalmas a szántás okozta eketalp és egyéb tömörödések megszüntetésére. Igen mély lazítás esetén ún. DeepLoosening késsel szereljük fel a kapákat.

Kiváló minőségű tárcsák
A mellső tárcsasor kúpos tárcsái (450 mm) speciálisan edzett svéd, V-55 minőségű acélból készülnek. A tárcsák átmérője garanciát jelent az aprómorzsás szerkezet kialakítására. A kúpos tárcsaforma kopástól függetlenül biztosítja a munkaszög állandóságát. A tárcsák egyedileg, gumibakolású karokra vannak függesztve, ami jobb átömlési keresztmetszetet és ebből adódó precízebb munkaminőséget garantál.

 A TrueCut 470 növeli a TopDown hatékonyságát

A TopDown kultivátor nagyobb átmérőjű és agresszívebben csipkézett, TrueCut 470 típusú tárcsatípussal is rendelhető. A tárcsa formája könnyebb talajba hatolást eredményez, és a kopástól függetlenül állandó vágószöget garantál.

 Optimális kapaosztás

A kapák 27 cm-es osztása jó kevere és lazító hatást eredméynez. A tágas és 80 cm hasmagasságú vázkialakítás miatt nagy mennyiségű talaj és növényi maradvány képes átjutni a kapák között fennakadás nélkül. A kerekek mögött dolgozó kapák miatt nem találunk keréknyomot a munkagép mögött.
Kopóhegyek és szárak széles választéka

A kapák különböző késekkel és késszárakka szerelhetők fel, ezért a TopDown a traktor cseréje nélkül számos talajművelési feladat elvégzésére alkalmas. 
Lehetőségünk van egy időben a felszín sekély művelésére, valamint a mélyebb rétegek meglazítására is, az ún. DeepLoosening és LowDisturbance kések alkalmazására. A talaj vízbefogadó képessége javítható a teljes talajszelvény átművelésére. A kapák felhajtásával növelhető a kapaosztás, és lényegesen csökkenthető a vonóerőigény.
A kapák támadási szöge garanciát jelent a kismértékű rögképződésre.
Hatékony keverés

A kapák alapfelszereltségként különböző késekkel és MixIn késszárral szerelhetők fel. A kések általában gyorsabban kopnak, mint a MixIn késszár, ezért a késhegy és szár osztott kialakítása állandó keverési minőséget jelent. A konstrukció eredményeképen hatékony művelő és keverő hatás jön létre, ami garancia a növényi maradványok egy menetben történő bedolgozására.

 Rögrendező tárcsasor

A TopDown hidraulikusan állítható rögrendező tárcsasora menet közben is állítható. Kötött talajon a tárcsás rögrendező jobb választás mint az olcsóbb kapás megoldás. A rögrendező tárcsák gondozásmentes csapágyazással készülnek.
Körülményekhez igazodó hengertípus

Kötött talajok száraz állapotukban intenzívebb talajelőkészítest igényelnek a nagyobb méretű rögök porhanyítása miatt. Ez elősegíti a szármaradványok gyorsabb feltáródását, valamint az árvakelés és gyomok csírázását. Ebben az esetben a munkagép teljes súlya a hengersorra terhelhető. Ugyanakkor laza talajokon elkerülendő a hengeregység megsüllyedése, ami megfelelő beállítással tehermentesíthető.
Nedves időjárási körülmények között kötött talajon végzett őszi alapművelésnél a henger le is szerelhető. Amennyiben csak néhány vizes folt van a területen a henger felemelhető.
Cserélhető hengertípusok

Az ún. SoilRunner sajátossága, hogy munkája nyomán talaj érintkezik talajjal, így egy megművelt és mégis nyitott felszín marad vissza. Az U profilú gyűrűk berakódnak talajjal, így kopásuk kisebb mértékű, ugyanakkor a nagyobb súlynak köszönhetően a felszíntömörítő hatás javul. Ez a hengertípus szimpla és dupla változatban is rendelhető.
A SteelRunner típusú acélhenger hatékony talajművelő hatással bír, agressszíven töri össze a hantokat és a nagyobb rögöket, a hátrahagyott mélyebb profil miatt inkább kötött talajon előnyös alkalmazása. A sárkaparók önbeálló felfüggesztése miatt még nehéz körülmények mellett is tisztán dolgozik a henger. A körülményektől és a talajtípustól függően a hengertípusok egymással felcserélhetők.

 BioDrill felszerelésével vetőgéppé alakítható

A TopDown gazdag variálhatósága és funkciói a legtöbb olyan igényt kielégítik, melyek ma már nélkülözhetetlenek a modern talajművelés esetében. BioDrill felszerelésével hatékony vetőgéppé alakítható a TopDown, mely lehetővé teszi pl. repce vagy köztes növények talajelőkészítéssel egyidejű vetését.
BioDrill felszerelésével vetőgéppé alakítható

A TopDown gazdag variálhatósága és funkciói a legtöbb olyan igényt kielégítik, melyek ma már nélkülözhetetlenek a modern talajművelés esetében. BioDrill felszerelésével hatékony vetőgéppé alakítható a TopDown, mely lehetővé teszi pl. repce vagy köztes növények talajelőkészítéssel egyidejű vetését.
VIDEÓ ÉS MÉG TÖBB KÉP:  http://www.vaderstad.com/hu/termekek/talajmuveles/topdown

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

A digitális vakvezetés

Ha egyszer egy program beindul…, avagy a digitális vakvezetésBeszélgetés Lajos...

Bővebben...

Távérzékelés az AgroFIELD programban

Távérzékelés az AgroFIELD ProgrambanA helyspecifikus gazdálkodás gyakorlatában...

Bővebben...

Vegyszeradagoló

Vegyszeradagoló (folyékony műtrágya, szuszpenzióhoz) öntözőgépekhezVA-1000...

Bővebben...

Minimum-művelés

Minimum-művelés A szántás nélküli technológiát csökkentett menetszámú...

Bővebben...

Három gép egyben

TopDown    A Legsokoldalubb talajművelési rendszerA...

Bővebben...

Challenger gumihevederes traktor

Challenger gumihevederes traktorA Caterpillar által tervezett Challenger...

Bővebben...

Trágyalé kivitele és bedolgozása

Trágyalé kivitele és bedolgozásaFOX 300 D / 350 D / FOX 400...

Bővebben...

Víztakarékos talajművelés

A csökkentett menetszámú és víztakarékos talajművelés magyar...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK