Fitohorm Kft.

köszönet
  Tisztelt Partnereink!
1980-ban a vaskúti Bácska Mgtsz bajai vegyi üzeme megkezdte a FitoHorm készítmények gyártását, melyek a tápelemeket azonnal felvehető kelatizált formában tartalmazzák és környezetkímélő módon biztosítják a növények harmonikus tápanyag ellátását.
Korábban és a gyártással párhuzamos időszakban is haladt a fejlesztő munka, melyet vegyész- és agrárszakemberek egyaránt végeztek. Ennek eredménye lett egy olyan magyar találmány, amit szabadalmi oltalom is védett.
Ahhoz azonban, hogy hasznosítani is tudjuk az újszerű kelátképzőn alapuló készítményeket, hosszú éveken át biológiai és kémiai kísérleteken keresztül kellett bizonyítanunk hatékonyságukat. Megyei növényvédelmi és Agrokémiai állomásokon szigorúan vizsgálták, majd a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium Növényvédelmi és Agrokémiai Főosztálya adta ki a forgalomba hozatali engedélyt. Ennek eredményeként és a gyakorlati tapasztalatok alapján megtaláltuk a különböző növények tápanyag igényeinek a legmegfelelőbb termékösszetételeket és az egységnyi területre kijuttatandó mennyiségeket.
Alapelvünk, hogy növény- vagy talajvizsgálat eredményére adaptáljuk a mikroelemek felhasználását. 20 féle, egy hatóanyagú kelatizált készítmény áll rendelkezésre a korszerű és harmonikus tápanyag utánpótlásra. Amennyiben a növényekről nincs analitikai eredmény – úgy a növényspecifikus, több hatóanyag tartalmú készítményeket javasoljuk a hiánybetegségek megelőzésére és gyógyítására.
Munkánkat több évtized után is a folyamatos kutatás jellemzi - ennek eredménye, hogy a termékeink jelenleg is magas színvonalon biztosítják a gazdálkodók elvárásait. Termékskálánkat állandóan szélesítjük, készítményeink minőségi magyar termékek. Az EU tápanyaggazdálkodási előírásinak is eleget tettünk, így az EU csatlakozás után kizárólag EK műtrágyákat, levéltrágyákat gyártunk és forgalmazunk. Ma már több mint 40 féle készítmény közül válogathat az érdeklődő.
 A szakszerű FitoHorm felhasználás során a termésmennyiség növelhető és a növény beltartalmi minőségi mutatói is pozitívan alakulnak. Ezen felül hatásmechanizmusainak köszönhetően beindítja a növények védekező képességét a gombás fertőzések és a környezeti stresszek ellen.
A megnövekedett igényeknek megfelelően 1990-ben megalakult a Fitohorm Kft., melynek feladata lett, hogy a termékek felhasználását szaktanácsolja, valamint a kereskedelmi munkát összefogja. A Kft-ben dolgozó munkatársak agrár- és kertészmérnökök, növényorvosok, akik értékes segítséget nyújtanak a termelőknek a tápanyaggazdálkodás és a FitoHorm készítmények szakszerű felhasználása terén. Jól működő, szervezett logisztikai szolgáltatás biztosítja, hogy lombtrágyáink időben eljussanak a kereskedőkön és integrátorokon keresztül a gazdálkodókhoz.
2002-ben a Fitohorm Kft. átvette a vegyi üzem teljes tevékenységét a Bácska Agráripari Rt-től – azóta a szaktanácsadói, kereskedelmi tevékenységen felül a gyártási folyamatokat is a családi tulajdonú Kft. végzi.
A kitartó, sikeres munka eredményeként fejlesztésre nyílt lehetőségünk.
  Pályázati támogatásból korszerűsítettük vegyi üzemünket, új raktárcsarnokot építettünk és új eszközöket szereztünk be - ezzel is biztosítva a még hatékonyabb és magasabb színvonalú termelői igények kielégítését. Alkalmunk nyílt egy új üzletág kialakítására is, amelyben egy teljes körű autójavító szerviz részleget üzemeltetünk. E korszerű üzletágban gépjárműjavítással, karosszériajavítással, fényezéssel, vizsgabázissal állunk személy- és tehergépkocsi tulajdonosok rendelkezésére.
Mindezekkel egy időben a Fitohorm Kft-nél a foglalkoztatottak létszáma a kezdeti 7 főről közel 50 főre emelkedett – eleget téve a foglalkoztatási elvárásoknak is.
A www.fitohorm.hu megújult honlapunkon részletes és friss információkhoz juthat minden kedves érdeklődő. Weboldalunkon keresztül igény esetén gyors, online szakmai tanácsot is adunk.
Végezetül, de nem utolsó sorban köszönetet mondanék mindazoknak, akik folyamatosan alkalmazzák technológiájukban a FitoHorm készítményeket. Akik eddig még nem használták a termékeket – nyugodt szívvel, bátran javaslom kipróbálásra, mert használatukkal hozzájárulnak a jobb minőség és a nagyobb termésmennyiség eléréséhez.
Mindenkinek kívánok elsősorban jó egészséget és természetesen a FitoHorm termékek által is nyújtott jó gazdasági eredményeket!                     
Szabó Márton
ügyvezető igazgató

Munkánkat több évtized után is a folyamatos kutatás jellemzi - ennek eredménye, hogy a termékeink jelenleg is magas színvonalon biztosítják a gazdálkodók elvárásait. Termékskálánkat állandóan szélesítjük, készítményeink minőségi magyar termékek. Az EU tápanyaggazdálkodási előírásinak is eleget tettünk, így az EU csatlakozás után kizárólag EK műtrágyákat, levéltrágyákat gyártunk és forgalmazunk. Ma már több mint 40 féle készítmény közül válogathat az érdeklődő. A szakszerű FitoHorm felhasználás során a termésmennyiség növelhető és a növény beltartalmi minőségi mutatói is pozitívan alakulnak. Ezen felül hatásmechanizmusainak köszönhetően beindítja a növények védekező képességét a gombás fertőzések és a környezeti stresszek ellen.    BŐVEBB ISMERTETŐ A KÉPEKRE KATTINTVA!

Szántőföldi technológiák        Kertészeti és Dísznövény     Tápanyaghiány tünetek          Biogazdélkodáshoz

    h