Damisol Kft.

2010. február 02. kedd
Administrator
3864

DAMISOL® levéltrágyák a vetőmag-, takarmány-, étkezési borsó és zöldborsótermesztésében

 I.Virágzás előtt, illetve virágzáskor: •DAMISOL® Bórkoncentrátum 5 l/ha

 

Ez a készítmény 75 g/l Bórt és 180 g/l Káliumot tartalmaz szerves kötésben, azonnal ható
módon. A bór a legfontosabb mikroelem, amely a tenyészőcsúcs és a virágrügyek képzésében
játszik fontos szerepet. Nélkülözhetetlen a virágok megtermékenyüléséhez és a
növényen belüli, a levelekben megképzett tápanyagok szállításában.
Alkalmazható még, a csak bór hatóanyagot tartalmazó készítményünk is, a:

 •DAMISOL® Bór Extra (150 g/l B) 2-4 l/ha
•SAVABOR Extra (135 g/l B) 2-4 l/ha

 Ezek a készítmények a bórt gyorsan felvehető szerves kötésben (bó-retanolamin-észter) tartalmazzák. II.Virágzás után:

 A szemek minél jobb kifejlődésének elősegítésére, az esetleges száraz meleg időjárás okozta károk enyhítésére az érés kezdetéig folyamatosan. 1-2 alkalommal
•DAMISOL® Kondi , vagy
•DAMISOL® Zöldség-Gyümölcs , vagy
•DAMISOLSzuper Flóra , 5-10 l/ha, vagy
•DAMISOL® Extra 3-5 l/ha
Amennyiben már a virágzás előtt kedvezőtlenül meleg, száraz az időjárás, úgy az aszálykárok enyhítésére - már akár 20-25 cm-es fejlettségi állapottól - célszerű levéltrágyázni a DAMISOL® Kondi 5- 10 l/ha-os adagjával. A magasabb adag 10-14 napig ellensúlyozza az időjárás okozta károsító hatást.

DAMISOL® levéltrágyák alkalmazása a zöldborsótermesztésben

 

E növény termesztésében a leglényegesebb az, hogy kiváló minőségű és eredményt hozó mennyiségű termés kerüljön betakarításra. E cél elérésében nyújtanak nagy segítséget készítményeink az alábbi technológia szerint alkalmazva.

 

A virágbimbók megjelenésekor a kötődés fokozására, a szénhidrátképzés növelésére, valamint a zsenge állapot meghosszabbítására, a következő levéltrágya kombináció kijuttatását javasoljuk:

 

•DAMISOL BB Gabona 5 l/ha
plusz
•DAMISOL® Kondi 5 –10 l/ha
A levéltrágya kombináció fokozott tápanyagfelvételre- és képzésre serkenti a növényt, ugyanakkor lassítja a cukor keményítővé történő átalakulását. A minőség javítása, illetve megtartása mellett még többlettermés és jobb átvételi ár biztosítja a ráfordítás többszörös megtérülését.

Az első Damisol levéltrágyát 1982-ben gyártottuk. Ez a gyümölcstermesztésben nélkülözhetetlen Damisol Bór és a Damisol Kálcium volt. Ma már több mint negyven féle levél- és talajtrágyát gyártunk, melyeket a mezőgazdaság minden ágazata használ.

     Termékeinket a környező országokban is ismerik, és nagy megelégedéssel használják. Minden levéltrágyánk valódi oldat, tehát semmilyen lebegő, szilárd fázist nem tartalmaz, ezért bátran használhatóak tápoldat formájában is a hidrokultúrás termesztésben. Minden készítményünk hormon- és nátriummentes, ezért felhasználhatók az öko-, illetve a biotermesztésben is.

     Levéltrágyáink kiszerelése kielégíti a kistermelők és a nagy felhasználók igényét is, mert 0,5, 1, 5, 10, 20, és 60 literes műanyag flakonokban, kannákban hozzuk forgalomba.

     Tevékenységünk egyenletesebbé tétele érdekében, 1998-tól gyártunk más termékeket is. Ezek különböző háztartásvegyipari termékek, nevezetesen: penészölő készítmények, penészölő festékadalék, salétrom kivirágzás eltávolító, sírkő- és emlékműtisztító anyag, valamint faanyagkezelő folyadék.

     Honlapunkhoz jó böngészést kívánunk:               A Damisol Kft munkatársai           Kattintson a képekre     www.damisol.hu

 
             
       
           
           
           
           

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Damisol Kft.

DAMISOL® levéltrágyák a vetőmag-, takarmány-, étkezési borsó és...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK