Damisol Kft.

2010. február 02. kedd
Administrator
1726
preview_leveltragyak_novhu_deq7IG

Az első Damisol levéltrágyát 1982-ben gyártottuk.DAMISOL® levéltrágyák alkalmazása a kukorica-termesztésben

Bemutatkozás

      Ez a gyümölcstermesztésben nélkülözhetetlen Damisol Bór és a Damisol Kálcium volt. Ma már több mint negyven féle levél- és talajtrágyát gyártunk, melyeket a mezőgazdaság minden ágazata használ.

     Termékeinket a környező országokban is ismerik, és nagy megelégedéssel használják. Minden levéltrágyánk valódi oldat, tehát semmilyen lebegő, szilárd fázist nem tartalmaz, ezért bátran használhatóak tápoldat formájában is a hidrokultúrás termesztésben. Minden készítményünk hormon- és nátriummentes, ezért felhasználhatók az öko-, illetve a biotermesztésben is.

     Levéltrágyáink kiszerelése kielégíti a kistermelők és a nagy felhasználók igényét is, mert 0,5, 1, 5, 10, 20, és 60 literes műanyag flakonokban, kannákban hozzuk forgalomba.

     Tevékenységünk egyenletesebbé tétele érdekében, 1998-tól gyártunk más termékeket is. Ezek különböző háztartásvegyipari termékek, nevezetesen: penészölő készítmények, penészölő festékadalék, salétrom kivirágzás eltávolító, sírkő- és emlékműtisztító anyag, valamint faanyagkezelő folyadék.

     Honlapunkhoz jó böngészést kívánunk:               A Damisol Kft munkatársai           Kattintson a képekre     www.damisol.hu

kukoricanagy.jpg

DAMISOL® levéltrágyák
alkalmazása a kukorica-termesztésben
A kukorica nagyon tápanyagigényes növény. Nitrogén, foszfor és kálium igénye a hagyományos műtrágyákkal kielégíthető. Mikroelem igényének biztosítása gazdaságosan viszont csak levéltrágyázás útján oldható meg. E probléma megoldására javasoljuk a Damisol levéltrágyák alkalmazását az alábbi technológia szerint.

I.Az állomány kezdeti fejlődési stádiumában, amikor még taposási kár okozása nélkül végrehajtható a permetezés. (akár már az állomány gyomirtással egy menetben, vagy később, amikor még károkozás nélkül lehet permetezni). A csővégek berakódásának fokozására, (a hiányos csővég megtermékenyülést a cink hiánya okozza, főleg akkor, ha jó a foszfor ellátottság és a talaj kémhatása semleges, vagy lúgos ) a kezdeti növekedés serkentésére.
•Damisol Cinkamin 5-10 l/h (25 g/l Zn, 5 g/l Fe) vagy
•Damisol Kukorica 10-20 l/ha (25 g/l Zn, 10 g/l Cu, 10 g/l Mn, 5 g/l Fe) vagy

•Damisol Kukorica Plussz 5-10 l/ha (200 g/l N, 20 g/l K, 25 g/l Zn, 10 g/l Cu, 10 g/l Mn,
5 g/l Mn, 0,05 g/l Mo)
Jó termőképességű területeken, a termésmennyiség fokozására, az aszálytűrő képesség növelésére címerhányás előtt (amikor még károkozás nélkül be lehet menni az állományba) Damisol BB Gabona 5 l/ha ( 60 g/l B, 120 g/l borostyánkősav).
IV.A készítmények hatása fokozható, ha nitrogén tartalmú levéltrágyával kombináltan  kerülnek kijuttatásra ( a DAMISOL KUKORICA PLUSSZ kivételével) DAMISOL NITROGÉN 5-10 l/ha (180 g/l N, 0,05 g/l Mo)mennyiségét javasoljuk tankkeverék formájában még kijuttatni, főleg akkor, ha nem volt lehetőség tavasszal kellő mennyiségben kijuttatni a N-t, illetve az száraz időjárás.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Omikron Kft.

Az OMIKRON KFT. 1991-ben alakult családi vállalkozás. Tevékenységi...

Bővebben...

Kverneland Group Hungária Kft.

Pneumatikus és mechanikus szemenkénti vetőgépeket kínálunk például:...

Bővebben...

Damisol Kft.

Az első Damisol levéltrágyát 1982-ben gyártottuk.DAMISOL®...

Bővebben...

Optigép Kft.

 Az OPTIGÉP Gépgyártó és Kereskedelmi Kft. a magyarországi piacot...

Bővebben...

Fitohorm Kft.

Közismert tény, hogy hazai talajaink legnagyobb százaléka cinkben...

Bővebben...

Linamar Hungary Zrt. OROS

A Linamar Hungary Zrt.  divíziója 2016-ban is a piaci igényeknek...

Bővebben...

Alfa-Gép Kft.

Reméljük az általunk kínált termékekből sikerül megtalálnia az Önnek...

Bővebben...

KWS Magyarország Kft.

Kukorica, cirok, búza, rozs, burgonya, napraforgó, őszi káposztarepce,...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK