Hatékonyság és pontosság

2010. augusztus 30. hétfő
Oláh Margó
1733
lemkenlogo_160.jpg

Hatékonyság és pontosság nagy területeken is
Lemken sorvetőgép-konfiguráció vetéshez és trágyázáshoz

Azon földművelők számára, akik olyan vidékeken dolgoznak, ahol a tél  hosszú és hideg, a nyár rövid és száraz, fontos, hogy a rendelkezésre álló nagyon rövid időszakban megteremthessék a bő termés feltételeit. Az olyan a tájakon, mint a „fekete kelet” Oroszország középső és keleti részén, a mezőgazdasági vállalkozások általában nagyon nagyok. A vetéstechnológia speciálisan e követelmények kielégítéséhez van szabva, hogy a lehető legjobban kihasználja a rövid időszakot az óriási területek beműveléséhez. Egyidejűleg a növényeknek szüksége van megfelelő trágyázásra is, hogy a fiatal növények gyorsan fejlődhessenek.
Ezen követelményeknek megfelelően fejlesztette ki a Lemken a Jantar (Borostyán) vetőrendszert, amely ugyanolyan hatékony, mint a különálló vető- és talajművelő gépek. A Jantar garantálja a sokkal gyorsabb és egyenletesebb kelést és fejlődést, mint a kis- és közepes gazdaságokban használt hagyományos csoroszlyás vetőgépek, melyek nem alkalmasak a tökéletes, egységes magelhelyezésre.

A Lemken új, nagy teljesítményű vetőgép-konfigurációja pneumatikus Jantar ültetőgépből („Bernstein”), és Heliodor DS tárcsás boronából áll, egybeépített trágyázó és vetőcsoroszlya-egységgel. Többféle talajművelési módra használható, egyidejű trágyázással, vagy anélkül. A Jantar 12.200 literes, három szekcióra osztott tartállyal rendelkezik, így minden vetésnél különböző trágya használható. Egyik fajta trágya elhelyezhető a magokkal együtt, azokkal egy időben kerül kiszórásra, akár a vetőmag szintje alatt is. Alternatívaként lehetséges két különböző trágyatípus kiszórása is. Utóbbi esetben, az egyik trágyatípus a vetőmaggal együtt helyezkedik el, a másik a mélytrágyázáshoz a trágyatartályban, amely kissé mélyebben, a sorok közé kerül kiszórásra. Amennyiben trágyázás nélkül akarunk vetni, a teljes tartály vetőmaggal tölthető fel. lemken_jantar_1_240.jpg

A Heliodor tárcsás borona ideális a minimális talajművelési eljárásokhoz, amelyeknél a bordás tárcsák teljesen bedolgozzák a szerves összetevőket egyenesen a talajba. Kis méretének köszönhetően ideális vetőágyat készít, ha az eke mögé kapcsolva használjuk.
A Jantar vetőgép-konfiguráció fő előnye a sűrített levegős, fogas csoroszlyás gépekhez viszonyítva a Heliodor ingafelfüggesztésű szerszám talajhoz való jobb alkalmazkodása, és a trapéz tárcsagörgőknek köszönhető stabilizáció a vetőgép előtt. Ez az elő-stabilizációs eljárás különösen a száraz években lehetővé teszi a csapadék könnyebb eljutását a növényekhez, amint azt a nyugat-európai magas terméshozamú területek tapasztalatai mutatják.

lemken_jantar_2_240.jpg

 Emellett, a rendszer, a parallelogramma formán, egyedileg felfüggesztett, kettős tárcsával lehetővé teszi az egyenletes vetési mélységet. A magok bepréselése mellett a mélységszabályzó görgők még hatékonyabbak, mivel nagyobb vetési sebességet tesznek lehetővé anélkül, hogy a mélység rovására menne.

lemken_jantar_3_240.jpg

A mélységszabályzós dupla tárcsarendszer a túlterhelés-védelemmel, a vetési mélységnél mélyebb trágyázási mélységgel a vetési sorok között dolgozik. A 400 mm-es tárcsaátmérővel a trágya a vetőmagnál mélyebbre kerül. Ez azt jelenti, hogy a magoncok gyökere hozzájuthat a tápanyaghoz, mielőtt károsodást szenvedne. A beépített csiga lehetővé teszi a garat rendkívül könnyű töltését. A Jantar / Heliodor kombináció kilenc- és tizenkét méteres munkaszélességben is elérhető. A kilencméteres változat három méternél keskenyebbre csukható össze a közúti mozgatáshoz, így megfelel az EU-s közúti közlekedési előírásainak. A mezőgazdaság profi specialistájaként a Lemken Európa egyik vezető cége, több, mint 850 alkalmazottal világszerte, több, mint 215 millió eurós bevétellel. Eredetileg 1780-ban alapították kovácsműhelyként, a központja a németországi Alpenben, műhelyei Hezerathban és Meppenben voltak. A családi vállalkozás most csúcsminőségű és hatékony mezőgazdasági gépeket gyárt talajműveléshez, vetéshez és növényvédelemhez. Filozófiánkat és üzleti módszereinket innovatív ötletek és a vásárlóinknak nyújtható legnagyobb  előnyök határozzák meg. Többet megtudhat a Lemkenről, ha meglátogatja honlapunkat: www.lemkenhungaria.hu

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Támogatás borászati gépekre

Uniós támogatás borászati gépekre és technológira  2010/09/19 19:40  ...

Bővebben...

Csökkenő támogatás

Rejtett módon csökkent támogatást az MVH EMVA.hu, 2011/01/09 19:28  ...

Bővebben...

Sirius - egy fényes csillag

Sirius - egy fényes csillag a permetezőgépek egén A Lemken teljessé...

Bővebben...

NDP támogatások

NDP támogatás  2010/12/05 18:41   ...

Bővebben...

FVM hírek

Aktualítások a www.fvm.hu oldalon. Kamarai biztos irányítja az...

Bővebben...

EMVA hírek

NDP: márciusban újra fizet az MVH 2011/01/05...

Bővebben...

Kihívásokkal teli év

Kihívásokkal teli év után pozitív várakozások 2011-re a...

Bővebben...

Átmeneti gazdatámogatás

Átmeneti gazdatámogatás 2011/02/07 09:01December 31-ig...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK