Optigép Kft.

2010. február 03. szerda
Administrator
4711

 Az OPTIGÉP Gépgyártó és Kereskedelmi Kft. 1993-ban alakult, 100%-ban magyar személyek tulajdona. Tevékenységi körünk a mezőgazdasági és erdészeti gépek gyártására és értékesítésére terjed ki.

 Elsősorban a napraforgó és kukorica betakarításához, az intenzív szántóföldi zöldség- és gyümölcstermesztéshez, a bioenergia hasznosításhoz, valamint a szénaféleségek és cséplési melléktermékek bálázásához gyártunk és fejlesztünk gépeket. A társaság 106 fővel dolgozik. Cégünk öt fejlesztőmérnököt foglalkoztat, valamint éves árbevételének 8-10 %-át fordítja gyártmányfejlesztésre. A gyártástechnológiánkat is folyamatosan fejlesztjük új gépek vásárlásával, új beruházásokkal. Szintén nagy hangsúlyt fektetünk a gépeink minőségére, melyet a dolgozóink szakértelme, valamint az alkalmazott ISO 9001: 2008 –es minőségtanúsítási rendszer biztosít. Az OPTIGÉP Kft. a mezőgazdaság gépigényeit figyelembe vevő fejlesztési munkájának eredményeként korszerű termékskálával áll megrendelői rendelkezésére.                                                Ajánlatunk:

NAS típusú napraforgó betakarító adapter család.

 Immár 15 éve van piacon. Ismert a hazai és külpiacon USA-tól Novoszibirszkig. Hatékonyan és minimális veszteséggel végezhető velük a napraforgó betakarítás. Hatsoros géppel 20 ha/nap. Fém vagy műanyag orral kapható. Univerzális, valamennyi kombájntípusra adaptálható.

Széles választék kínálat!

 - Fix változat:              4 sorostól 16 sorosig    (50-55-60-70-76,2 cm-es sortávval)

 - Csukható változat:    6-8 soros                     (76,2 cm-es sortávval)

-  Szárzúzós változat:    6-8 soros                     (76,2 cm-es sortávval).

Az adapterek szabadalommal védett rázóasztalos megoldásúak, mely lehetővé teszi az alacsony adapter építést, ezáltal a ledőlt vagy esetenként beteg napraforgó is a legkevesebb veszteséggel takarítható be. Ebben segítenek a mozgatható orrok is. A veszteségcsökkenés következtében már egy év alatt megtérülhet az adapter ára. (6 soros gép kb. 350 ha). A veszteségcsökkenés a 100-150 kg-ot is elérheti hektáronként.

A szárzúzós változat biztosítja, hogy a talajművelés már közvetlenül a betakarítás után elvégezhető. Az összecsukható és a szárzúzós adaptereket 6 és 8 soros változatban 70 és 76,2 cm-es sortávval gyártjuk

PSM típusú szárzúzós napraforgó betakarító adapter

 A folyamatos, tervszerű fejlesztés eredményeként 2009-től megjelentünk a piacon a PSM típusú szárzúzós napraforgó betakarító adapter 6-8 soros 76,2 cm sortávolságú fix változatával. 2010-től a PSM 8 soros csukható változatával is szolgálhatunk kedves megrendelőinknek. Az új fejlesztésű PSM szárzúzós napraforgó betakarító adapter a korábbi, s meglévő NAS változatok minden előnyével rendelkezik. Újdonsága az alacsony építésű szárzúzó – a zúzási magasság hidraulikával állítható – így alacsony, dőlt állományban is használható. A PSM adapterek használatával megtakarítható:  - a külön erő- és munkaigény - külön menetben történő szárzúzás munkaidő igénye, költsége, - a talajtaposási kár is csökken

OptiCorn típusú kukorica betakarító adapter

 Az utóbbi években fejlesztettük ki OPTICORN típusú kukorica betakarító adapterünket, melytől jelentős sikereket várunk. Az új, szabadalmazott soronkénti kikapcsolható szárzúzási technológiával ellátott adaptereink jelenleg 4, 5, 6 és 8 soros kivitelben 70, 76,2 és 80 cm-es sortávolsággal készülnek. Univerzálisak, bármely ismert kombájntípusra adaptálhatóak. Speciális törőhengerek biztosítják a hatékony szárlehúzást. Törőlécek központi vezérléssel állíthatók. Törőegységek védelme soronkénti biztosítással történik. A zúzók egységenként, igény szerint kikapcsolhatók. 2010-től a műanyag burkolatos kialakítású, valamint az összecsukható kukorica betakarító adapterek 6-8 soros változatai is kaphatóak.

OPTI-RAK 150/M szemestermény felszedő és rakodógép

 

Optimális választás a nagy teljesítményű terményrakodáshoz. Traktorral üzemeltetett, mellyel a gép telepen belül mozgatható, így könnyen, gyorsan lehet átállni az egyik rakodási helyről a másikra. Garat nélküli változat, sík területen tárolt szemestermény felszedésére, szállító járműre való rakodásra, szellőztető átrakodásra alkalmas. Rakodógarattal szerelt változat alkalmas a szemes termények szállítójárműről közvetlenül vagonba történő berakodására, silóba vagy tárolóba való rakodásra.

 Teljesítményigény: 37 kW.

Rakodási teljesítmény búzából: 150 t/óra

 
Optigép Kft. 5630 Békés,  Vésztői út 1/1.  Tel: 66/411-833  Fax: 66/411-045
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.     

Ajánlatunk kiterjed a szántóföldi zöldségtermesztés gépeire is. Bakháthúzó gépek: 2 és 4 soros kivitelben készülnek.

Bakhát készítés: sárgarépa, petrezselyem és hasonló gyökérnövényeknek.

Burgonyaültetéshez bakhátkészítésre és töltögetésre is alkalmas. Alkalmas szélesebb ágyás készítésére is: dinnye, paprika, hagyma számára.

 Az Optigép Kft. a gyártmányok kifejlesztése mellett a gyártás fejlesztését is fontos feladatnak tartja, hogy a gépeink jó minőségben legyártva kerülhessenek a felhasználókhoz. Az elmúlt évek során az alábbi fontosabb fejlesztések történtek a gyár területén:

– 2006-ban lézervágó és CNC élhajlító került beszerzésre.

A lézervágó gép 4 kW vágóteljesítménnyel 20 mm lemezvastagságig tud nagy pontossággal lemezalkatrészeket gyártani. A mellette működő 160 tonnás élhajlító gép 3 m hosszban képes hajlítani a lemezeket. Ezek elősegítik a nagyon jó lemeztábla kihasználást, különböző lemezalkatrészek egy darabból gyártását.

– 2008-ban Fadal 4020 FX típusú megmunkálógépet vásároltunk, amely 21 szerszámhelyes tárával és nagy fordulatszámra képes főorsójával igen hatékony marási, fúrási műveletek elvégzésében.

 2009 a nagy és jelentős beruházások éve volt az Optigépnél: 600 m2-es tárolócsarnokot építettünk, amely alkatrészeink tárolását szolgálja. Emellett az új, 2009-ben felépített, több célú 1000 m2-es daruzott csarnokunk nagyban növeli a teljes gyár áteresztő képességét.

További 2 db CNC eszterga beszerzésével, illetve egy új forgácsoló műhely kivitelezésével növeltük tovább termelékenységünket, illetve gyártmányaink minőségét. A hatékony működés érdekében az informatikai hálózat is folyamatos fejlesztés alatt áll. Egyre szélesebb körben aknázzuk ki a számítástechnika nyújtotta lehetőségeket a tervezéstől a gyártáson keresztül a kereskedelemig. Az ezek általi egyértelműség, nyomonkövethetőség a cég alkalmazott ISO 9001/2008 minőségirányítási rendszerének működését is elősegíti. 2010-ben és 2011-ben további megmunkálógépek és CNC esztergák kerülnek beszerzésre.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Ferro-Flex Kft.

Ismertetőnket rengeteg izgalom és munka előzte meg, melynek gyümölcsét most Ön...

Bővebben...

Omikron Kft.

  Az OMIKRON KFT 1991-ben alakult, 100%-ban magyar családi vállalkozás....

Bővebben...

Framest Kft.

A csökkentett menetszámú és víztakarékos talajművelés magyar gépgyártója...

Bővebben...

Optigép Kft.

 Az OPTIGÉP Gépgyártó és Kereskedelmi Kft. 1993-ban alakult, 100%-ban...

Bővebben...

Alois Pöttinger Maschinenfabrik GmbH

Közösen dolgozunk a sikeres jövő érdekében.A szálastakarmány-betakarítás, a...

Bővebben...

Linamar Hungary Zrt.

Egyik legfontosabb termékét, a saját fejlesztésű kukorica betakarító adaptert...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK